marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jesenski minjoni

Pošlji prijatelju

jesenski minjoni na krožnikuMN

Ravno prav veliki za v usta, z nutellino kremo in v barvah jesenskega listja.

130 g mehkega masla

120 g sladkorja

1 žlička vaniljine esence

4 beljaki

2 rumenjaka

130 g moke

2 žlici kakava

rdeča jedilna barva

zelena jedilna barva

½ sladke smetane

4 žlice nutelle

Pečico segrejte na 160 stopinj in s papirjem obložite nizek pekač v velikosti pečice.

Beljake delno stepite, toliko, da se spenijo in dobijo belo barvo.

Maslo stepite s sladkorjem, da se sladkor razpusti. Dodajte vaniljo, rumenjaka, beljake in moko ter premešajte.

Testo po četrtinah razdelite v štiri posode. V eno vmešajte kakav, v drugo rdeče barvilo, v tretjo zeleno barvilo, četrtina pa naj ostane kot je. Na pekač z žlico izmenično nadevajte vse štiri barve testa, nato po vrhu zgladite, da prekrijete cel pekač. Pecite približno 10 minut.

Stepite smetano, ji dodajte lešnikovo kremo in premešajte.

Hladen biskvit narežite na osem enakih delov. Po štiri zložite enega na drugega in vsakega, razen vrhnjih dveh, premažite s kremo. S kremo namažite obe »skladovnici« tudi ob straneh.

Postavite v hladilnik za dve uri, da se biskvit prepoji s kremo in, da se krema strdi, nato narežite na koščke (najbolje širine od enega do dveh centimetrov).