Jesenski minjoni
MN
Ravno prav veliki za v usta, z nutellino kremo in v barvah jesenskega listja.
130 g mehkega masla
120 g sladkorja
1 žlička vaniljine esence
4 beljaki
2 rumenjaka
130 g moke
2 žlici kakava
rdeča jedilna barva
zelena jedilna barva
½ sladke smetane
4 žlice nutelle
Pečico segrejte na 160 stopinj in s papirjem obložite nizek pekač v velikosti pečice.
Beljake delno stepite, toliko, da se spenijo in dobijo belo barvo.
Maslo stepite s sladkorjem, da se sladkor razpusti. Dodajte vaniljo, rumenjaka, beljake in moko ter premešajte.
Testo po četrtinah razdelite v štiri posode. V eno vmešajte kakav, v drugo rdeče barvilo, v tretjo zeleno barvilo, četrtina pa naj ostane kot je. Na pekač z žlico izmenično nadevajte vse štiri barve testa, nato po vrhu zgladite, da prekrijete cel pekač. Pecite približno 10 minut.
Stepite smetano, ji dodajte lešnikovo kremo in premešajte.
Hladen biskvit narežite na osem enakih delov. Po štiri zložite enega na drugega in vsakega, razen vrhnjih dveh, premažite s kremo. S kremo namažite obe »skladovnici« tudi ob straneh.
Postavite v hladilnik za dve uri, da se biskvit prepoji s kremo in, da se krema strdi, nato narežite na koščke (najbolje širine od enega do dveh centimetrov).
Podobni članki
Tanjine tortice z orehi in čokolado
(29.12.2011)Jagodna torta s smetanovo kremo
(08.05.2014)Enostavna čokoladna rezina
(19.11.2010)Preprosta čokoladna torta
(24.10.2012)Čokoladne bananine rezine
(18.05.2012)Elvirina torta
(19.11.2011)Krhka torta z začinjenimi pomarančami
(03.04.2011)Limetina pita z malinami
(26.06.2012)Kokosovo pecivo z ananasom
(04.01.2012)Mandljevi piškoti s čoko nadevom (“wannabe” makroni)
(29.12.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:03.10.2012, 331,605 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,076 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,788 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,749 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,911 prikazov