Jesenska jabolčna torta
Fotolia
Jesen je velikodušna, zato velja njene plodove izkoristiti – tudi za nekoliko bolj »rustikalno« jabolčno torto.
125 g masla
100 g sladkorja
naribana lupinica ½ bio limone
2 jajci
250 g moke
½ zavojčka pecilnega praška
ščep soli
6 žlic mleka
3 jabolka z rdečim olupkom
5 žlic limoninega soka
2 žlici marelične marmelade
maslo za pekač
Pečico segrejte na 180 stopinj. Okrogel model za torto (24 cm) obložite s papirjem za peko in namažite z maslom za pekač.
Ločite rumenjake in beljake, beljake skupaj s soljo stepite v sneg.
Moko zmešajte s pecilnim praškom. Maslo, sladkor in lupinico limone stepite, da dobite puhasto zmes. Vmešajte rumenjaka in mleko, nato izmenično dodajajte moko in sneg.
Jabolka dobro operite in narežite na centimeter debele rezine – pešk in peclja ne odstranjujte. Rezine enakomerno razporedite na vrh torte in jih pokapajte (ali s čopičem narahlo premažite) z limoninim sokom.
Na sredini pečice pecite 45 minut. Če ob koncu peke pričnejo jabolka preveč rjaveti, preko torte položite kos aluminijaste folije.
Marelično marmelado segrejte in premešajte, ter z njo premažite torto po vrhu.
Podobni članki
Elvirina torta
(19.11.2011)Škotska božična torta
(19.12.2012)Jaffa torta
(12.09.2014)Jagodna torta s smetanovo kremo
(08.05.2014)Skutina pita z breskvami
(12.07.2017)Prekucnjen rižev narastek z breskvami
(10.01.2012)Vrtna pica
(05.07.2011)Mini tortice – velikonočna gnezda
(08.04.2012)Kostanjeva čokoladna torta
(29.10.2013)Jagodna rulada
(30.04.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:13.10.2011, 332,710 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,349 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,938 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 194,265 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 160,103 prikazov