marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jesenska jabolčna torta

Pošlji prijatelju

jabolčna tortaFotolia

Jesen je velikodušna, zato velja njene plodove izkoristiti – tudi za nekoliko bolj »rustikalno« jabolčno torto.

125 g masla

100 g sladkorja

naribana lupinica ½ bio limone

2 jajci

250 g moke

½ zavojčka pecilnega praška

ščep soli

6 žlic mleka

3 jabolka z rdečim olupkom

5 žlic limoninega soka

2 žlici marelične marmelade

maslo za pekač

Pečico segrejte na 180 stopinj. Okrogel model za torto (24 cm) obložite s papirjem za peko in namažite z maslom za pekač.

Ločite rumenjake in beljake, beljake skupaj s soljo stepite v sneg.

Moko zmešajte s pecilnim praškom. Maslo, sladkor in lupinico limone stepite, da dobite puhasto zmes. Vmešajte rumenjaka in mleko, nato izmenično dodajajte moko in sneg.

Jabolka dobro operite in narežite na centimeter debele rezine – pešk in peclja ne odstranjujte. Rezine enakomerno razporedite na vrh torte in jih pokapajte (ali s čopičem narahlo premažite) z limoninim sokom.

Na sredini pečice pecite 45 minut. Če ob koncu peke pričnejo jabolka preveč rjaveti, preko torte položite kos aluminijaste folije.

Marelično marmelado segrejte in premešajte, ter z njo premažite torto po vrhu.

Podobni članki