marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jajca v gnezdu iz slanine

Pošlji prijatelju

jajca v slaniniMN

Za obilen in kaloričen zajtrk si lahko pripravite jajca s slanino, pečena v pekaču za mafine. Potrebujete:

rezine prekajene slanine

jajca

sol

poper

začimbe in zelišča po izbiri

riban sir (lahko tudi več vrst)

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Rezine slanine popecite v ponvi, da se maščoba stopi in meso lepo zakrkne. Maščobo odlijte. Popečene rezine odložite na papirnate brisačke, da popivnate čim več maščobe.

Rezine slanine nadevajte v pekač za mafine – ovijte rob in dajte tudi na dno manjši košček. V vsako luknjico ubijte jajce. Solite, poprajte, dodajte druge začimbe in zelišča po želji, na vrh pa nadevajte sir.

Pecite 15 minut, nato gnezda s pomočjo topega noža ločite od pekača in nadevajte na krožnike.