Jajca v gnezdu iz slanine
MN
Za obilen in kaloričen zajtrk si lahko pripravite jajca s slanino, pečena v pekaču za mafine. Potrebujete:
rezine prekajene slanine
jajca
sol
poper
začimbe in zelišča po izbiri
riban sir (lahko tudi več vrst)
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Rezine slanine popecite v ponvi, da se maščoba stopi in meso lepo zakrkne. Maščobo odlijte. Popečene rezine odložite na papirnate brisačke, da popivnate čim več maščobe.
Rezine slanine nadevajte v pekač za mafine – ovijte rob in dajte tudi na dno manjši košček. V vsako luknjico ubijte jajce. Solite, poprajte, dodajte druge začimbe in zelišča po želji, na vrh pa nadevajte sir.
Pecite 15 minut, nato gnezda s pomočjo topega noža ločite od pekača in nadevajte na krožnike.
Podobni članki
Kruhki s slanino in jajcem
(25.02.2011)Jajca po florentinsko (ali po Benediktovo)
(04.02.2012)Motovilec s kakijem in govejim pršutom
(12.12.2010)Sušen paradižnik v oljčnem olju
(26.09.2014)Jajca v obliki srca
(06.04.2012)Lisičke v smetani
(17.10.2011)Špageti z mandlji in lešniki
(04.05.2011)Pita z nektarinami
(12.07.2017)Sporočilo v jajcu
(22.03.2012)Mini tortice treh okusov
(21.10.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:07.05.2012, 331,586 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,063 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,782 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,721 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,902 prikazov