marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jajca s paradižnikom za zajtrk

Pošlji prijatelju

jajca s paradižnikomFotolia

Recept za eno osebo, ki pa bolje tekne, če ga pripravite za dva. Če boste paradižniku dodali še malo mletega čilija, bodo to prav vroča jajčka.

2 jajci

1 rezina belega kruha brez skorje

20 g masla

100 ml paradižnikove mezge

Ščepec bazilike

Ščepec česna v prahu

Sol

Poper

50 g sira

Malo mletega čilija (po želji)

Pristavite kozico s hladno vodo, vodo osolite in v njej zavrite jajca. Ko voda dobro zavre, naj vrejo še tri minute, da bodo trda.

Medtem kruh nakockajte. Maslo raztopite v ponvi, nanj stresite kruh in ga prepražite.

V drugi kozici segrejte paradižnikovo mezgo ter ji dodajte vse začimbe.

Sir naribajte.

Jajca prelijte s hladno vodo, da jih lahko olupite, v notranjosti pa bodo še vroča. Prerežite jih na polovičke in položite na krožnik. Na vsako jajce naložite kocke praženega kruha, prelijte s paradižnikom in potresite s sirom.