Jajca s paradižnikom za zajtrk
Recept za eno osebo, ki pa bolje tekne, če ga pripravite za dva. Če boste paradižniku dodali še malo mletega čilija, bodo to prav vroča jajčka.
2 jajci
1 rezina belega kruha brez skorje
20 g masla
100 ml paradižnikove mezge
Ščepec bazilike
Ščepec česna v prahu
Sol
Poper
50 g sira
Malo mletega čilija (po želji)
Pristavite kozico s hladno vodo, vodo osolite in v njej zavrite jajca. Ko voda dobro zavre, naj vrejo še tri minute, da bodo trda.
Medtem kruh nakockajte. Maslo raztopite v ponvi, nanj stresite kruh in ga prepražite.
V drugi kozici segrejte paradižnikovo mezgo ter ji dodajte vse začimbe.
Sir naribajte.
Jajca prelijte s hladno vodo, da jih lahko olupite, v notranjosti pa bodo še vroča. Prerežite jih na polovičke in položite na krožnik. Na vsako jajce naložite kocke praženega kruha, prelijte s paradižnikom in potresite s sirom.
Podobni članki
- Kruhki s sirom in paradižnikom iz pečice
(31.05.2012) - Omleta s tunino in paradižnikom
(23.07.2018) - Chilli Con Carne
(28.02.2019) - Krompirjeva musaka
(26.03.2011) - Čili po Majevsko
(07.11.2012) - Praznična kruhova grmada
(14.11.2012) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Boranja s piščancem
(30.08.2012) - Jagodni narastek
(19.07.2017) - Kruhova grmada z jajčno kremo
(29.01.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:05.02.2011, 326,855 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,166 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,116 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,116 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,349 prikazov