marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jagodne rezine s sirčkom

Pošlji prijatelju

jagodna rezina s sirčkom na krožnikuMN

Mascarpone z jagodami in piškoti – hitro pripravljenih 9 kosov.

3 jajca

1 ščep soli

5 kapljic limoninega soka

1 zavojček vanilje (Vanille Back)

60 g sladkorja

500 g sirčka mascarpone

5 lističev želatine

300 g jagod

1 zavoj brizganih maslenih piškotov (18 komadov)

2 žlici kakava

30 g jedilne čokolade

1 žlica vode

Jagode operite. 5 jagod narežite na polovičke, vključno s pecljem, ostalim peclje odstranite in narežite na koščke.

Ločite jajca. Sneg s soljo pričnite stepati v sneg, na polovici stepanja dodajte limonin sok.

Želatino namočite v hladno vodo, da nabrekne.

Rumenjake s sladkorjem penasto zmešajte. Dodajte vaniljo in mascarpone, nazadnje vmešajte še beljakov sneg.

Želatino ožemite in jo skuhajte, da se stopi – najbolje v mikrovalovni pečici. Vmešajte jo v kremo.

jagodne rezine s sirčkom v posodiMN

Posodo obložite s papirjem za peko in vanjo zložite 3 x 3 piškote enega poleg drugega. Preko naložite toliko kreme, da prekrije piškote. Na kremo naložite koščke jagod in prekrijte s kremo, dokler vam je ne ostane zgolj še za kakšni dve zajemalki. V ta preostanek vmešajte kakav, da dobite rjavo kremo, ki jo nanesite ali nabrizgajte v vzorcu na vrh bele kreme. Prekrijte s 3 x 3 piškoti.

Jedilno čokolado stopite v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici, prilijte vodo in zmešajte. Vanjo do polovice namočite polovičke jagod in jih položite na vrh piškotov.

Postavite v hladilnik za dve uri.

Namig: Po istem receptu lahko pripravite tudi rahlejšo sladico v kozarčku, le da uporabite zgolj 3 lističe želatine.