marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jagodna strjenka s piškoti

Pošlji prijatelju

Želatino namočite v hladni vodi.

Jagode segrejte, da odmrznejo, ter jih nato skuhajte skupaj s 6 žličami sladkorja, da zavrejo. Odstavite in pretlačite s paličnim mešalnikom v kašo. 100 ml kaše odlijte, ostali primešajte želatino.

Z mešalnikom zmešajte kremni sirček in kislo smetano. Dodajte jagodno kašo z želatino in premešajte.

V posodo velikosti približno 25 x 25 cm naložite plast maslenih piškotov. Prelijte jih s polovico kreme. Naložite še eno plast piškotov in prelijte s preostankom kreme. Postavite v hladilnik za 3 ure.

Ko se krema strdi, jo po vrhu potresite s čokolado v prahu. Preden postrežete, preostalih 100 ml jagodne kaše skupaj s 5 žlicami sladkorja skuhajte v sladek jagodni sirup.

Strjenko z žlico nadevajte na krožničke (s čokoladno stranjo navzgor ali navzdol), jo prelijte s še vročim sirupom, zraven pa lahko ponudite še malo stepene sladke smetane in kakšno svežo jagodo za okras.

Preverite še: Jagodne rezine s sirčkom.