marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jagodna rulada

Pošlji prijatelju

rezina jagodne ruladeMN

Rumeno vaniljino testo, rožnato beljakovo testo, v njiju pa smetana in jagode.

Rumeni biskvit:

4 beljaki

1 ščep soli

½ zavojčka vaniljine arome (Schwartau, Vanille Back)

120 g sladkorja

4 rumenjaki

100 g moke

1 žlička pecilnega

1 prašek za vaniljin puding

Rožnati biskvit:

2 beljaka

1 ščep soli

2 kapljici soka limone

1 žlička jagodne arome

5 kapljic rdeče jedilne barve (iz tube)

50 g sladkorja

Nadev:

250 g jagod, narezanih na lističe

100 g sladkorja v prahu

200 g smetane

1 utrjevalec smetane (kremfix)

Dodatno:

maslo za pekač

Pečico segrejte na 230 stopinj. Velik pekač za rulado obložite s papirjem za peko in dobro namažite z maslom.

Beljake in sol stepite v sneg. Zmešajte rumenjake, sladkor in vaniljo. Moko zmešajte s pecilnim in praškom za puding. Moko in sneg primešajte rumenjakovi masi. Zlijte v pekač in pecite 6 minut, nato biskvit s papirjem dvignite iz pekača ter ga še vročega zvijte.

Pečico ohladite na 150 stopinj. Medtem smetano stepite z utrjevalcem in sladkorjem v prahu. Pekač ponovno obložite s papirjem in namažite z maslom.

Za rožnato testo pričnite stepati beljake in sol, ko se že penijo, dodajte sok limone. V sneg nazadnje vmešajte sladkor, aromo in barvo. Stresite na pekač in zgladite. Pecite 15 minut.

Rumeno testo razgrnite in nanj položite rožnatega, da je papir na vrhu. Papir odstranite. Ko je testo hladno, nanj nadevajte sladko smetano in jo obložite z jagodami. Rulado zvijte, pri tem pa odstranite še papir z rumenega testa.

Preko noči (ali vsaj za več ur) postavite v hladilnik.

Podobni članki