marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jaffa mafini za noč čarovnic

Pošlji prijatelju

jaffa mafiniMN

Videti so čokoladni, ampak… Kaj pa je tale oranžen žele v njih?! Hm, pravzaprav je odličen, okus ima po pomarančah… Kaj boljšega za noč čarovnic še niste jedli!

125 g mehkega masla

150 g sladkorja

2 vaniljina sladkorja z burbonsko vaniljo

4 jajca

¼ žličke soli

100 g moke

1,5 žličke pecilnega praška

100 g mletih mandljev

100 g kisle smetane

4 žlice temnega kakava

400 g jaffa piškotov

50 g jedilne čokolade

3 žlice smetane

rdeče, oranžne in rumene sladkorne mrvice

Pečico segrejte na 180 stopinj. Dva pekača za mafine obložite s papirčki.

Jaffa piškote narežite na centimeter velike koščke.

Jajca ločite. Beljake s soljo stepite v sneg.

Dobro zmešajte rumenjake, sladkor in vaniljin sladkor, da se sladkor popolnoma razpusti, nato primešajte maslo.

Moko zmešajte s pecilnim praškom, mandlji in kakavom.

Suhe sestavine ter kislo smetano vmešajte k rumenjakovi sladkorni kremi, dodajte še beljake, nazadnje pa ročno vmešajte še koščke piškotov.

Maso nadevajte v papirčke za mafine do 1 cm pod robom papirčkov. Mafine pecite 15 – 20 minut. Ohladite.

Čokolado počasi stopite v vodni kopeli ali v mikrovalovki in zmešajte s smetano. S kremo premažite mafine in jih, ko se krema že dobro trdi, posujte z mrvicami.

netopirji iz stopljene čokoladeMN

Namig: Mafine lahko dopolnite in na vsakega na vrh postavite netopirja iz čokolade. Na papir narišite poljuben obris netopirja, nato pa ga dajte pod papir za peko, položen na desko. Stopite čokolado in jo z žličko nadevajte na papir za peko ter razmažite, tako da sledite podloženi risbi (pomagate si lahko tudi s paličico za ražnjiče). Ko naredite dovolj netopirjev, desko z netopirji na peki papirju postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi. Strjene netopirčke odluščite s papirja in jih nadevajte na vrh mafinov.