Indijančki oz. zamorčki
Indijančki oz. zamorčki so še posebej priljubljeni v prednovoletnem času. Marsikdo jih kupi, a domača priprava je izjemno enostavna, z njo pa porabimo tudi beljake, ki nam sicer pri peki radi ostajajo. Preizkusite naš recept, s katerim lahko vsakdo naredi te sladke, v čokolado oblečene sladkorne kepe in se prepričajte, da so doma narejeni indijančki oz. zamorčki tudi veliko bolj okusni od industrijsko pripravljenih.
22 – 24 okroglih piškotov (npr. kupljenih »sendvič« piškotov, polnjenih s čokoladno kremo)
3 beljaki (jajc velikosti L)
400 g sladkorja
75 ml hladne vode
¼ žličke sode bikarbone
1,5 žličke vaniljine esence
350 g jedilne ali temne (75%) čokolade
3 žlice sončničnega olja
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
- Kavni oblački
(14.10.2013) - Novoletna torta z indijančki
(22.11.2010) - Božični marmorni kolač
(10.12.2012) - Krhki piškoti z arašidovim maslom
(22.01.2013) - Jagodna strjenka s piškoti
(25.07.2017) - Kruh z ovsenimi kosmiči
(07.01.2013) - Čokoladni sorbet
(15.05.2011) - Čokoladna pita
(27.03.2011) - Čokoladni mafini s kakijevim nadevom – cupcakes
(19.11.2012) - Novoletna torta
(04.01.2014)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:04.12.2012, 326,763 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,105 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,112 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,339 prikazov