marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Indijančki oz. zamorčki

Pošlji prijatelju

indijančki zamorčki receptMN

Indijančki oz. zamorčki so še posebej priljubljeni v prednovoletnem času. Marsikdo jih kupi, a domača priprava je izjemno enostavna, z njo pa porabimo tudi beljake, ki nam sicer pri peki radi ostajajo. Preizkusite naš recept, s katerim lahko vsakdo naredi te sladke, v čokolado oblečene sladkorne kepe in se prepričajte, da so doma narejeni indijančki oz. zamorčki tudi veliko bolj okusni od industrijsko pripravljenih.

22 – 24 okroglih piškotov (npr. kupljenih »sendvič« piškotov, polnjenih s čokoladno kremo)

3 beljaki (jajc velikosti L)

400 g sladkorja

75 ml hladne vode

¼ žličke sode bikarbone

1,5 žličke vaniljine esence

350 g jedilne ali temne (75%) čokolade

3 žlice sončničnega olja