marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hrustljave ameriške kroglice

Pošlji prijatelju

Javorjev sirup in sladkor stresite v kozico, premešajte in zavrite.

Odstavite in vmešajte arašidovo maslo. Stepite s stepalnikom.

V večjo skledo stresite koruzne kosmiče in jih prelijte z arašidovo maso. V stepalniku metlice za stepanje zamenjajte z gnetilnimi kaclji in dobro premešajte, ali pa počakajte, da se arašidova masa nekoliko ohladi in pregnetite z rokami.

Vzemite po žličko mase in jo v dlaneh stisnite v kroglice – te bodo sprva še precej mastne. Kroglice, velike 2 cm, zlagajte na krožnik ali pekač, obložen s papirjem za peko.

Čokolado stopite v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Predevajte jo v vrečico, nato pa vrečici odrežite vogal – zgolj kak milimeter, da bo čokolada iztekala v zelo tanki črti. S čokolado »porišite« kroglice.

Postavite v hladilnik za približno pol ure.

Opomba: Kroglice so primerne za tiste, ki se znate zadržati in jih pojesti zgolj nekaj (čeprav je to izjemno težko!), oziroma za tiste, ki ne štejete kalorij. Kljub temu, da so kalorične, pa so tudi zdrave – javorjev sirup in arašidovo maslo namreč vsebujeta veliko zdravih hranilnih snovi.

So vam všeč kroglice in drugi sladki prigrizki brez peke? Poskusite še: Figove čokoladice, Kostanjeve čokoladice, Kroglice s kandiranimi češnjami, Kokosove kroglice Rafaello in Čokoladne kroglice s kislo smetano.