Hruške z gorgonzolo
Seksi prigrizek za 4.
2 hruški
2 limeti
10 g mehkega masla
4 žlice smetane
100 g gorgonzole
20 orehovih polovičk
Hruški operite, prerežite na pol, izrežite muho, peške ter predel od pešk do peclja. Polovičke naložite na kovinsko cedilo, ga postavite nad lonec z vrelo vodo in pokrijte, da se bodo hruške zmehčale v pari.
Eno limeto prerežite na pol in narežite na tanke rezine, ki bodo za okras, drugo pa ožemite in s sokom pokapajte hruške.
V nizko skodelico nadevajte na koščke narezano gorgonzolo ter maslo in prilijte smetano. Z vilico dobro pretlačite in premešajte.
Hruške položite na krožnike, na vsako dajte po dve kepici sirčka in pritisnite vanju pet orehovih polovičk. Okrasite z rezinami limete.
Namig: Če radi kombinirate okuse, uporabite za dekoracijo še malo naribane temne čokolade.
Podobni članki
- Veganski čokoladni mafini
(15.04.2013) - Hruške v sirupu za zajtrk
(18.09.2012) - Breskvice
(19.10.2011) - Kruhki s kakijem in sirom
(18.11.2013) - Bananini biskvitki s čokolado
(22.10.2012) - Čokoladno-arašidova sladica
(01.02.2012) - Labodje jezero
(04.06.2012) - Šparglji v tortilji
(18.06.2011) - Ringlo v čipki
(28.07.2011) - Francoska solata
(22.12.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:23.06.2011, 328,812 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,595 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,518 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,468 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,632 prikazov