marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hruške z gorgonzolo

Pošlji prijatelju

hruškina polovica z gorgonzolinim nadevomMN

Seksi prigrizek za 4.

2 hruški

2 limeti

10 g mehkega masla

4 žlice smetane

100 g gorgonzole

20 orehovih polovičk

Hruški operite, prerežite na pol, izrežite muho, peške ter predel od pešk do peclja. Polovičke naložite na kovinsko cedilo, ga postavite nad lonec z vrelo vodo in pokrijte, da se bodo hruške zmehčale v pari.

Eno limeto prerežite na pol in narežite na tanke rezine, ki bodo za okras, drugo pa ožemite in s sokom pokapajte hruške.

V nizko skodelico nadevajte na koščke narezano gorgonzolo ter maslo in prilijte smetano. Z vilico dobro pretlačite in premešajte.

Hruške položite na krožnike, na vsako dajte po dve kepici sirčka in pritisnite vanju pet orehovih polovičk. Okrasite z rezinami limete.

Namig: Če radi kombinirate okuse, uporabite za dekoracijo še malo naribane temne čokolade.

Podobni članki