marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hribovska lazanja

Pošlji prijatelju

hribovska lazanjaMN

Lazanja malo drugače – z dobro začinjenim mesom iz pečenice in gobicami.

250 g testenin za lazanjo

2 pesti suhih jurčkov

1 pečenica (par)

1 žlica olja

100 ml paradižnikove kaše

50 g masla

50 g moke

500 ml mleka

150 g naribanega sira

Jurčke namočite v malo vode, da se zmehčajo.

V veliki količini osoljene vode delno skuhajte testenine – toliko, da so mehke. Vmes jih nekajkrat premešajte oziroma obrnite, da se ne zlepijo.

Kožico pečenice prerežite in vzemite meso iz ovoja. Prepražite na žlici olja in med praženjem zdrobite. Prepraženemu mesu prilijte paradižnik in počakajte, da se zgosti.

Maslo v kozici raztopite, potresite z moko in premešajte – pazite, da moka ne porjavi. Prilijte malo mleka in dobro zmešajte, da ni kepic, nato prilijte še preostalo mleko in pokuhajte, da dobite gosto belo omako.

Pečico segrejte na 220 stopinj.

V pekač izmenično nalagajte testenine, mesno omako z bešamelom, ter gobice (odcejene)  z bešamelom. Po vrhu prelijte z bešamelom in posujte s sirom.

Pecite približno 40 minut. Preden postrežete, naj lazanja nekoliko stoji, da ni prevroča in da omake med rezanjem ne bodo preveč tekle.

Podobni članki