Hribovska lazanja
Lazanja malo drugače – z dobro začinjenim mesom iz pečenice in gobicami.
250 g testenin za lazanjo
2 pesti suhih jurčkov
1 pečenica (par)
1 žlica olja
100 ml paradižnikove kaše
50 g masla
50 g moke
500 ml mleka
150 g naribanega sira
Jurčke namočite v malo vode, da se zmehčajo.
V veliki količini osoljene vode delno skuhajte testenine – toliko, da so mehke. Vmes jih nekajkrat premešajte oziroma obrnite, da se ne zlepijo.
Kožico pečenice prerežite in vzemite meso iz ovoja. Prepražite na žlici olja in med praženjem zdrobite. Prepraženemu mesu prilijte paradižnik in počakajte, da se zgosti.
Maslo v kozici raztopite, potresite z moko in premešajte – pazite, da moka ne porjavi. Prilijte malo mleka in dobro zmešajte, da ni kepic, nato prilijte še preostalo mleko in pokuhajte, da dobite gosto belo omako.
Pečico segrejte na 220 stopinj.
V pekač izmenično nalagajte testenine, mesno omako z bešamelom, ter gobice (odcejene) z bešamelom. Po vrhu prelijte z bešamelom in posujte s sirom.
Pecite približno 40 minut. Preden postrežete, naj lazanja nekoliko stoji, da ni prevroča in da omake med rezanjem ne bodo preveč tekle.
Podobni članki
- Polnjene paprike
(02.09.2014) - Špageti z mandlji in lešniki
(04.05.2011) - Testenine z jurčki in slanino
(14.09.2014) - Lazanja z brokolijem
(13.09.2012) - Sladko – kisla svinjina
(12.03.2011) - Pravilno kuhanje testenin
(29.11.2010) - Raki na buzaro
(22.11.2010) - Limonini špageti
(12.08.2011) - Vrtna pica
(05.07.2011) - Pečene češnje
(19.06.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:23.02.2012, 328,814 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,595 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,518 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,469 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,635 prikazov