Gratinirana cvetača z mandlji
Gratinirana cvetača je ena najboljših jedi iz pečice, saj so cvetovi špinače v prijetni beli kremasti omaki, ki jo dopolnjuje še okus mandljev. Recept za 6 oseb.
1 velika cvetača (cca. 1 – 1,2 kg)
sol
1 žlica olja
100 g masla
200 ml smetane
200 ml mleka
1 ščep naribanega muškatnega oreščka
40 g mletih mandljev
20 g naribanega parmezana
20 g krušnih ali belih drobtin
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
- Špageti z mandlji in lešniki
(04.05.2011) - Raki na buzaro
(22.11.2010) - Sarma iz pečice (iz listov ohrovta)
(24.01.2013) - Ribje palčke z omako
(04.09.2011) - Testenine z mandlji, korenčkom in brokolijem
(29.01.2011) - Puranji medaljoni z jabolki
(15.03.2011) - Piščančja solata z nektarinami in orehi
(06.06.2014) - Hribovska lazanja
(23.02.2012) - Bučna rulada
(19.11.2010) - Palačinke z jurčki in sirom za žar
(20.09.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:10.01.2013, 326,746 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,336 prikazov