Golaž
Klasični goveji golaž je pri nas še bolj priljubljen, če mu dodamo korenje – to naredi jed še nekoliko bolj sladko, in ker v njej ni zgolj meso, imajo ta golaž rajši še zlasti otroci.
Sicer pa: Kot velja za vsak recept za golaž, je tudi tu potrebnosestavine dodajati zelo po občutku, tako kot vedno pa velja tudi, da morata biti za pravi golaž količina čebule in mesa enaki.
3 žlice olja
500 g čebule
Sol
2 stroka česna
10 g mlete rdeče sladke paprika
1 lovorjev list
Majaron
Timijan
500 g kakovostne govedine (mladega stegna)
10 g paradižnikovega koncentrata (mezge)
75 ml rdečega vina
3 večji rdeči korenčki
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
- Boranja s piščancem
(30.08.2012) - Čili po Majevsko
(07.11.2012) - Ričet
(30.01.2013) - Polenta s sladko-kislimi jurčki
(25.09.2012) - Testenine z mandlji, korenčkom in brokolijem
(29.01.2011) - Kaponata
(29.09.2014) - Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki
(11.06.2011) - Krompirjeva musaka
(26.03.2011) - Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013) - Paella
(29.07.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:17.12.2012, 328,813 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,595 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,518 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,469 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,634 prikazov