Francoska čebulna juha
Sladka čebulna juha z rezino kruha in sirom, postrežena v skodelicah iz pečice. Za 4 do 6 oseb.
6 rjavih čebul
Olivno olje
¼ žličke sladkorja
2 sesekljana stroka česna
2 litra goveje jušne osnove (lahko tudi iz kocke)
125 ml suhega belega vina
1 list lovorja
¼ žličke suhega timijana
sol
poper
8 rezin opečenega francoskega kruha (bagete)
8 rezin sira
Čebulo olupite in narežite na zelo tanke obročke. V veliki kozici na olivnem olju počasi pražite čebulo 30 - 40 minut ali dlje, da postane karamelno rjava (in ne zažgana). Po približno desetih minutah procesa dodajte sladkor.
Dodajte česen in prepražite. Zalijte z jušno osnovo, vinom, dodajte lovor in timijan. Kuhajte 30 minut, da se razvije okus, po potrebi dodajte sol in poper. Odstranite list lovorja.
Pečico segrejte na 180 stopinj. Pripravite posodice za v pečico (glina ali porcelan) in vanje nadevajte juho. Na vrh položite rezino ali dve kruha ter prekrijte z rezino sira. V pečici vključite žar in pecite 10 minut oziroma tako dolgo, da se na siru pričnejo tvoriti mehurčki. Takoj postrezite.
Podobni članki
- Kaponata
(29.09.2014) - Zeljna zloženka
(04.01.2013) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013) - Narastek z beljaki, kruhom in zelenjavo
(20.01.2014) - Čili po Majevsko
(07.11.2012) - Puranji medaljoni z jabolki
(15.03.2011) - Sladek BBQ fižol
(28.11.2013) - Porova juha
(04.12.2012) - Tople kumare
(24.01.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:14.01.2013, 326,745 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,336 prikazov