marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladno pecivo

Pošlji prijatelju

čokoladno pecivoMN

Čokoladno pecivo je narejeno hitro in enostavno, okus pa je primeren za najbolj strastne čokoholike – in tudi, če teh pri hiši ravno ni, bo tole čokoladno pecivo kar nekako čudežno izginjalo košček za koščkom …

100 g jedilne čokolade

125 g masla

6 jajc

200 g sladkorja

½ žličke soli

¼ žličke cimeta

150 g moke

Krema:

300 g jedilne čokolade

125 g masla

200 g sladkorja v prahu

3 jajca

50 ml karamelnega ali javorjevega sirupa

čokoladni preliv za okras (po želji)

Pečico segrejte na 180 stopinj. Klasičen visok pekač za pecivo obložite s papirjem za peko.

Jedilno čokolado in maslo stopite v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici. Pustite, da se ohladi do mlačnega.

Jajca ločite. Beljake s soljo stepite v sneg.

Rumenjake pet minut stepajte s sladkorjem, da dobite puhasto zmes.

K rumenjakovi masi stresite čokolado z maslom (naj ne bo vroče). Zmešajte. Posujte s cimetom, nato izmenično dodajajte moko in sneg.

Nadevajte v pekač in pecite 25 minut. Po peki odstranite iz pekača, »odlepite« papir za peko in prerežite biskvit vzdolžno na pol.

Jedilno čokolado in maslo za kremo razpustite v vodni kopeli. Naj ne bo vroče!

Jajca pet minut stepajte s sladkorjem v prahu. Nato primešajte karamelni ali javorjev sirup, nazadnje še čokolado z maslom.

S polovico kreme namažite spodnji del peciva, ga prekrijte z drugo plastjo biskvita in s preostankom kreme namažite še po vrhu. Po želji okrasite po vrhu še z malo čokoladnega preliva. Narežite na koščke.

Podobni članki