marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladno-arašidova sladica

Pošlji prijatelju

sladica iz čokolade in arašidovega masla v kozarcuMN

Za vse ljubitelje kombinacije čokolade in arašidov.

150 ml smetane

100 g arašidovega masla

100 g kremnega svežega sirčka (ali maskarponeja)

1 žlica sladkorja v prahu

150 g jedilne čokolade

50 ml mleka

100 g maslenih vafljev (ali običajnih maslenih piškotov)

Čokolado nalomite v skledo, prilijte mleko. Stopite jo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici ( v intervalih po 30 sekund na nižji moči) ter premešajte, da postane kremasta.

Nekaj piškotov prelomite na večje kose, ki bodo služili za okras sladice, druge dajte v vrečico, jo položite na pult in jih zdrobite s pritiskanjem z dlanjo (ali valjarjem, če imate trše piškote).

Smetano stepite.

Arašidovo maslo, kremni sirček in sladkor v prahu stepite. Ročno vmešajte skoraj vso smetano, shranite je le za okras na vrhu sladice.

V šest do osem kozarčkov dajte na dno piškote, nanje kremo z arašidovim maslom, preko pa polijte čokolado – nato ves postopek ponovite še enkrat. Na vrh vsakega kozarčka dajte žličko stepene smetane ter vanjo zapičite del piškota.