marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladni mafini s pajkovo mrežo

Pošlji prijatelju

čokoladni mafin s pajkovo mrežo v skodelici in s pajkom na njemFotolia

Recept za 20 mafinov, primerno okrašenih za noč čarovnic.

500 g jedilne čokolade

250 g masla

300 g sladkorja

1 žlička soli

6 velikih jajc

60 g grenkega kakava

papirčki za mafine

1 zavojček belega čokoladnega obliva (glazure)

1/3 zavojčka čokoladnega obliva (glazure)

Pečico segrejte na 180 stopinj in model za mafine obložite s papirčki.

Jedilno čokolado narežite ali nalomite na koščke in jo skupaj z maslom raztopite v vodni kopeli (kozico z vročo vodo postavite na ogenj, vanjo pa dajte posodo z maslom in čokolado; kuhajte približno 5 minut, da se čokolada stopi, vmes nekajkrat premešajte).

Posodo s čokolado odstranite iz vodne kopeli. V čokolado vmešajte sladkor in sol, da dobite gladko zmes. Vmešajte jajca, nato pa rahlo vmešajte še moko in kakav, da dobite gladko testo (ne mešajte predolgo).

S testom napolnite papirnate modelčke za mafine do ¾ in pecite 30 do 35 minut. Pečene pustite v pekaču, da se popolnoma ohladijo.

V vodni kopeli ali mikrovalovni pečici po navodilih na vrečici stopite beli in rjavi čokoladni obliv. Rjavega nadevajte v kot majhne plastične vrečice, ki mu odrežete konico (čisto malo, da bo luknjica majhna in boste skoznjo iztisnili tanek curek čokolade). Vsak mafin namažite z belim oblivom, nato v sredino z vrečico naredite pikico z rjavim, okoli nje pa narišite rjave obroče. Vzemite zobotrebec, ga s konico pritisnite v pikico in z njim potegnite proti zunanjemu robu mafina – z zobotrebcem tako potegnite iz središča v vse smeri, da dobite mrežo.

Mafine okrasite enega za drugim, da se beli obliv ne bo strdil, še preden naredite mrežo! (Po potrebi preliva ponovno segrejte, da se zmehčata.)

Oglašujte pri nas