marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladni mafini s pajkovo mrežo

Pošlji prijatelju

čokoladni mafin s pajkovo mrežo v skodelici in s pajkom na njemFotolia

Recept za 20 mafinov, primerno okrašenih za noč čarovnic.

500 g jedilne čokolade

250 g masla

300 g sladkorja

1 žlička soli

6 velikih jajc

60 g grenkega kakava

papirčki za mafine

1 zavojček belega čokoladnega obliva (glazure)

1/3 zavojčka čokoladnega obliva (glazure)

Pečico segrejte na 180 stopinj in model za mafine obložite s papirčki.

Jedilno čokolado narežite ali nalomite na koščke in jo skupaj z maslom raztopite v vodni kopeli (kozico z vročo vodo postavite na ogenj, vanjo pa dajte posodo z maslom in čokolado; kuhajte približno 5 minut, da se čokolada stopi, vmes nekajkrat premešajte).

Posodo s čokolado odstranite iz vodne kopeli. V čokolado vmešajte sladkor in sol, da dobite gladko zmes. Vmešajte jajca, nato pa rahlo vmešajte še moko in kakav, da dobite gladko testo (ne mešajte predolgo).

S testom napolnite papirnate modelčke za mafine do ¾ in pecite 30 do 35 minut. Pečene pustite v pekaču, da se popolnoma ohladijo.

V vodni kopeli ali mikrovalovni pečici po navodilih na vrečici stopite beli in rjavi čokoladni obliv. Rjavega nadevajte v kot majhne plastične vrečice, ki mu odrežete konico (čisto malo, da bo luknjica majhna in boste skoznjo iztisnili tanek curek čokolade). Vsak mafin namažite z belim oblivom, nato v sredino z vrečico naredite pikico z rjavim, okoli nje pa narišite rjave obroče. Vzemite zobotrebec, ga s konico pritisnite v pikico in z njim potegnite proti zunanjemu robu mafina – z zobotrebcem tako potegnite iz središča v vse smeri, da dobite mrežo.

Mafine okrasite enega za drugim, da se beli obliv ne bo strdil, še preden naredite mrežo! (Po potrebi preliva ponovno segrejte, da se zmehčata.)