marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladni liker

Pošlji prijatelju

čokoladni liker v kozarcihFotolia

Čokoladni liker, kjer se lahko odločite, ali boste dodali kavo ali ne, sicer pa lahko dodate tudi lešnikovo aromo ali vaniljo. Recept je zaradi vsebnosti alkohola primerenzgolj za polnoletne!

1000 ml mleka (3,5% mlečne maščobe)

1000 g sladkorja

2 čokoladna pudinga

200 g temne čokolade (75 – 80% kakava)

600 ml ruma

3 žličke instant kave (po želji)

Mleko nalijte v kozico, dodajte sladkor (zadržite ga 5 žlic) in zavrite.

Čokolado nalomite na koščke. Prašek za puding v skodelici zmešajte s sladkorjem in nekaj žlicami ruma, z vilicami se znebite kepic.

V vrelo mleko dodajte koščke čokolade, da se stopijo – ves čas mešajte. Dodajte kremo za puding in kavo (po želji) in med stalnim mešanjem na rahlem ognju kuhajte 5 minut. Pustite nekoliko stati, da se ohladi.

V večjo skledo nalijte preostali rum in dodajte pudingovo kremo. Dobro premešajte.

Liker nalijte v tople steklenice in pustite, da se popolnoma ohladi.

Priporočamo vam hranjenje v hladilniku.

Namig: Pri čokoladnem likerju lahko veliko eksperimentirate. Če želite nekoliko redkejšega, vanj zakuhajte manj pudinga. Če želite poseben okus, dodajte lešnikovo aromo ali vaniljo…

Oglašujte pri nas

Podobni članki