marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladne tortice s hruškami

Pošlji prijatelju

čokoladna tortica s polovičko hruškeAlan Benson

Pecivo, ki je paša za oči. 12 kosov.

Testo:

125 g moke

30 g grenkega kakava

sol

100 g masla

50 g sladkorja

½ jajca (ubijte, zmešajte, odmerite polovico)

Nadev:

250 g grobo narezane jedilne čokolade

125 g masla

100 g sladkorja v prahu

3 jajca

20 g moke

120 g mletih mandljev

6 hrušk

marelična marmelada

Čokolado stopite v vodni kopeli, nato pustite nekaj minut,da se hladi. Maslo in sladkor penasto umešajte. Med mešanjem postopoma dodajajte jajca, stopljeno čokolado, moko in mlete mandlje. Pokrijte in za 30 minut postavite v hladilnik.

Moko, kakav in noževo konico soli zmešajte. Dodajte na koščke narezano maslo in sladkor ter zmešajte, da dobite grudasto zmes. Dodajte zmešano jajce in mešajte, da dobite gladko testo. Preložite ga na pomokano površino in pregnetite, oblikujte v hlebček, ovijte v plastično folijo in ga za 20 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj. 12 modelčkov za tortice premažite z maslom. Čokoladno testo razvaljajte na 5 mm debeline in z modelčkom izrežite 12 krogov premera 10 cm. Preložite jih v modelčke, jih pritisnite na dno in odstranite odvečno testo ob robovih.

Hruške olupite, očistite in prerežite na pol. Peclje skušajte ohraniti za okras.

Modelčke s čokoladnim testom napolnite s kremo do dveh tretjin. Na sredo vsake tortice postavite polovico hruške. Pecite 15 do 20 minut, da postane krema čvrsta.

Marelično marmelado zmešajte z malo vode, zavrite in z njo premažite tortice.