marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladne čipke s pomarančo

Pošlji prijatelju

piškoti, čokoladne čipke s pomarančoMN

Najbolj čipkasti piškoti, kar ste jih kdaj jedli.

120 g mehkega masla

130 g rjavega sladkorja

80 g moke

60 g nasekljanih lešnikov

40 g nasekljanih orehov

90 g kandirane pomarančne lupine (oranžata)

300 g čokolade

Pečico segrejte na 180 stopinj. Dva ali tri velike pekače obložite s papirjem za peko.

Dobro stepite sladkor in maslo, da dobite gladko zmes. Dodajte moko oreške in sadje. Ročno dobro premešajte.

Na pekač nadevajte kepice v velikosti čajne žličke, ki naj bodo med sabo oddaljene vsaj 5 centimetrov. (Na največji pekač bo šlo zgolj 12 piškotov.) Pecite približno 8 minut, da se testo razleze in rahlo porjavi.

Vzemite iz pečice in dajte peči drugi pladenj, piškote pa s papirjem vred prestavite na pult, da se ohladijo in strdijo.

Ko so vsi piškoti hladni in ne razpadajo več, v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado. Previdno primite vsak piškot posebej, da se vam ne zlomi, ga s spodnje strani previdno premažite s čokolado, nato pa s čokoladno stranjo navzgor položite nazaj na pult. Pustite, da se čokolada strdi (trajalo bo nekaj ur – če želite hitrejše hlajenje, dajte piškote v hladilnik).