Čokoladne čipke s pomarančo
MN
Najbolj čipkasti piškoti, kar ste jih kdaj jedli.
120 g mehkega masla
130 g rjavega sladkorja
80 g moke
60 g nasekljanih lešnikov
40 g nasekljanih orehov
90 g kandirane pomarančne lupine (oranžata)
300 g čokolade
Pečico segrejte na 180 stopinj. Dva ali tri velike pekače obložite s papirjem za peko.
Dobro stepite sladkor in maslo, da dobite gladko zmes. Dodajte moko oreške in sadje. Ročno dobro premešajte.
Na pekač nadevajte kepice v velikosti čajne žličke, ki naj bodo med sabo oddaljene vsaj 5 centimetrov. (Na največji pekač bo šlo zgolj 12 piškotov.) Pecite približno 8 minut, da se testo razleze in rahlo porjavi.
Vzemite iz pečice in dajte peči drugi pladenj, piškote pa s papirjem vred prestavite na pult, da se ohladijo in strdijo.
Ko so vsi piškoti hladni in ne razpadajo več, v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado. Previdno primite vsak piškot posebej, da se vam ne zlomi, ga s spodnje strani previdno premažite s čokolado, nato pa s čokoladno stranjo navzgor položite nazaj na pult. Pustite, da se čokolada strdi (trajalo bo nekaj ur – če želite hitrejše hlajenje, dajte piškote v hladilnik).
Podobni članki
Čokoladno-arašidova sladica
(01.02.2012)Mandljevi piškoti s čoko nadevom (“wannabe” makroni)
(29.12.2012)Kroglice s kandiranimi češnjami
(14.02.2012)Brownies s praženimi lešniki
(06.11.2013)Zebre z mandlji
(15.01.2013)Čokoladna pita z arašidovim maslom
(09.12.2013)Krhki piškoti z arašidovim maslom
(22.01.2013)Jagodne rezine s sirčkom
(12.07.2017)Kostanjeva čokoladna torta
(29.10.2013)Brownies
(29.05.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:18.04.2012, 331,764 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,101 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,773 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,929 prikazov