marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladne bananine rezine

Pošlji prijatelju

čokoladne bananine rezineMN

Slastno in sočno… Brez moke!

Biskvit:

6 jajc

160 g sladkorja

50 g kakava

2 žlički vaniljine esence

1 ščep soli

Nadev:

4 banane

250 ml smetane

220 g koščkov jedilne čokolade

1 žlička vaniljine esence

500 ml sladke smetane

2 žlici čokolade v prahu

Pečico segrejte na 180 stopinj. Spodnji del pravokotnega pekača (cca. 25 x 35 cm) obložite s papirjem za peko.

Jajca ločite. Beljake stepite skupaj s soljo v sneg.

Rumenjake nekaj minut stepajte s sladkorjem, nato umešajte vaniljo in kakav. Dodajte polovico snega, zmešajte, nato počasi umešajte še drugo polovico.

Zlijte v pekač in pecite 15 minut. Ohladite in z nožkom zarežite ob robovih, da se ne drži pekača.

Med peko olupite in po dolgem na tanko (3 mm) narežite banane. Pripravite si čokoladno kremo: smetano segrejte (naj ne zavre), nato z njo prelijte koščke čokolade in jih mešajte tako dolgo, da dobite enotno kremo.

Na hladen biskvit lepo razporedite banane in jih prelijte s čokoladno kremo. Postavite v hladilnik za najmanj eno uro, da se čokoladna krema nekoliko strdi.

Stepite sladko smetano (po želji ji lahko dodate utrjevalec) in z njo na debelo premažite pecivo. Čokolado v prahu dajte na sito in jo enakomerno posujte po smetani.

Pecivo hranite v hladilniku.