Čokoladna srca z lešniki
Alan Benson
Lešniki in čokolada so že od nekdaj najboljša kombinacija, tokrat pajo lahko uporabite za 30 piškotov.
200 g moke
50 g grenkega kakava
sol
125 g masla
150 g rjavega sladkorja
2 veliki jajci
75 g drobno mletih lešnikov
50 g grobo narezanih lešnikov
Moko, kakav in ščepec soli presejemo. Maslo in rjavi sladkor penasto umešamo. Dodamo eno celo jajce in en rumenjak ter premešamo. Primešamo moko in drobno mlete lešnike. Maso oblikujemo v hlebček, ga ovijemo v plastično folijo in postavimo za 30 minut v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. S papirjem za peko obložimo dva pekača.
Maso na pomokani površini razvaljamo do debeline 5 mm. Z modelčkom izrežemo srca s premerom 4 cm. Ostanke mase vsakokrat ponovno razvaljamo in znova izrežemo piškote. Piškote razporedimo v pekač, 2.5 cm narazen.
Beljak rahlo stepemo in z njim premažemo piškote. Potresemo jih z grobo narezanimi lešniki. Pečemo 10 do 15 minut, da se strdijo. Ohladimo jih na mreži.
Recept iz knjige Zlata knjiga – Čokolada. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.
Podobni članki
Angeli iz modelirne mase
(21.12.2010)Tortice z belo čokolado in kokosom
(20.03.2011)Lotarinška pogača
(03.08.2011)Pita s slanino in čebulo
(05.01.2011)Sirov kolač s krhkim testom
(04.01.2011)Piškoti s koščki čokolade in lešniki
(08.01.2013)Čokoladni mafini presenečenja
(29.11.2012)Panforte
(06.10.2011)Čokoladni čips z mandlji
(08.02.2011)Začinjene lešnikove mini tortice s slivami
(05.09.2014)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:13.02.2011, 287,885 prikazov -
Kdaj imam god?
objavljeno:, 246,486 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 215,645 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 183,591 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 148,827 prikazov