marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladna srca z lešniki

Pošlji prijatelju

čokoladna srca z lešnikiAlan Benson

Lešniki in čokolada so že od nekdaj najboljša kombinacija, tokrat pajo lahko uporabite za 30 piškotov.

200 g moke

50 g grenkega kakava

sol

125 g masla

150 g rjavega sladkorja

2 veliki jajci

75 g drobno mletih lešnikov

50 g grobo narezanih lešnikov

Moko, kakav in ščepec soli presejemo. Maslo in rjavi sladkor penasto umešamo. Dodamo eno celo jajce in en rumenjak ter premešamo. Primešamo moko in drobno mlete lešnike. Maso oblikujemo v hlebček, ga ovijemo v plastično folijo in postavimo za 30 minut v hladilnik.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. S papirjem za peko obložimo dva pekača.

Maso na pomokani površini razvaljamo do debeline 5 mm. Z modelčkom izrežemo srca s premerom 4 cm. Ostanke mase vsakokrat ponovno razvaljamo in znova izrežemo piškote. Piškote razporedimo v pekač, 2.5 cm narazen.

Beljak rahlo stepemo in z njim premažemo piškote. Potresemo jih z grobo narezanimi lešniki. Pečemo 10 do 15 minut, da se strdijo. Ohladimo jih na mreži.

Recept iz knjige Zlata knjiga – Čokolada. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.