marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladna sirova torta (cheesecake)

Pošlji prijatelju

čokoladna sirova torta cheesecake - rezina na krožnikuMN

Čokoladna sirova torta (cheesecake), ki kljub svežemu sirčku deluje lahko – in zato vam en kos ne bo dovolj.

Testo:

300 g čokoladnih piškotov s koščki čokolade (glej sliko)

3 žlice sladkorja

125 g stopljenega masla

Nadev:

500 g svežega sirčka (glej sliko)

225 g jedilne čokolade, stopljene

1,5 žlice moke

1 ščep soli

200 g sladkorja

1 žlica vaniljine arome

3 velika jajca

Posip:

2-3 žlice nutelle

100 g čokoladnih piškotov s koščki čokolade

Opomba: Čokoladna sirova torta (cheesecake) zahteva uporabo mladega kremnega sirčka, zato nikar ne uporabite skute! (najbolj znana znamka takšnega sirčka je Philadelphia, mi pa uporabljamo "generik" S-budget.)

Pečico segrejte na 190 stopinj. Dno okroglega pekača s snemljivim obodom (premer 23 cm) obložite s papirjem za peko.

Piškote zdrobite, zmešajte s sladkorjem in stopljenim maslom. Stresite jih na dno pekača in pecite 10 minut.

čokoladna sirova torta - cheesecakeMN

Temperaturo pečice znižajte na 160 stopinj.

Zmešajte sir, moko, sol in stopljeno jedilno čokolado. Stepajte 5 minut, da dobite puhasto kremo.

Vmešajte moko, nato vaniljo, nazadnje eno po eno vmešajte še jajca. Maso nalijte v pekač, postavite v pečico in pecite 60 minut (krema bo v sredini še nekoliko mehka). Vzemite iz pečice in ohladite (krema se bo posedla) ter postavite v hladilnik za vsaj 4 ure.

Vrh torte zelo tanko premažite z nutelo ali drugim čokoladnim namazom. Zdrobite preostanek piškotov in jih nadevajte na vrh torte.

Opombe: Sirove torte so odlične za zamrzovanje, zamrznete jo lahko za cel mesec. Pri pripravi lahko uporabite tudi druge piškote in drug sirček, mi smo uporabili čokoladne piškote znamke Spar ter sir znamke S-budget.

Vam je ta sirova torta všeč? Poskusite še: Sirova torta s slivami in Sirova torta z belo čokolado in malinami.

Oglašujte pri nas