marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladna pita z arašidovim maslom

Pošlji prijatelju

Piškote stresite v vrečico in jih s pomočjo valjarja zdrobite. Stresite jih v posodo in prelijte z mlekom.

Maslo in jedilno čokolado za testo stopite v vodni kopeli (ali mikrovalovni pečici). Prelijte piškote in dobro premešajte, da dobite enakomerno zmes.

Dno pekača za torte obložite s papirjem za peko, vanj stresite testo, ga lepo razporedite in pritisnite s prsti. Postavite v hladilnik, da se strdi.

Jedilno čokolado stopite v vodni kopeli (ali mikrovalovki) in ji dodajajte arašidovo maslo, da se stopi.

Prav tako v vodni kopeli (Tokrat nujno na štedilniku) segrevajte rumenjak in sladkor v prahu. Kuhajte približno 3 minut in vmes stepajte, da se speni in zgosti.

Stepite eno sladko smetano.

Rumenjakovi peni dodajte nekaj žlic čokolade z arašidovim naslom, nato pretresite k preostali čokoladi, dodajte še stepeno smetano in dobro premešajte.

Kremo nadevajte na testo in za dve uri postavite v hladilnik.

Arašide nasekljajte na koščke (in po potrebi prej oluščite ter odstranite kožice).

Stopite še 50 g čokolade skupaj z oljem. Stepite drugo sladkosmetano skupaj z utrjevalcem.

Smetano nadevajte na čokoladno kremo, jo po vrhu zgladite, nato pa pokapajte z rahlim curkom stopljene čokoladne omake. Dokler je ta še tekoča, posujte s koščki arašidov.

Oglašujte pri nas