marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladna pita

Pošlji prijatelju

čokoladna pita - kosFotolia

Krhko testo, nadevano s čokoladno ganache kremo - povsem enostavno! Temu se reče popolna čokoladna pita ...

Testo:

300 g moke

180 g mehkega masla

120 g sladkorja

2 rumenjaka

ščep soli

naribana lupina ½ bio limone

Krema:

500 g jedilne čokolade

500 ml smetane

30 ml javorjevega sirupa

Dekoracija:

2 žlici čokolade v prahu

50 g bele čokolade

100 g temne čokolade

Moko, sol, maslo, sladkor, rumenjak in limonino lupinico dobro vgnetite, zavijte v aluminijasto folijo in dajte v hladilnik, da testo eno uro počiva.

Čokolado narežite na koščke in dajte v veliko skledo. Smetano in javorjev sirup zlijte v lonec in na zmernem ognju zavrite, nato pa z njima prelijte čokolado. Dobro mešajte, da se koščki čokolade stopijo. Kremo pustite stati, medtem specite testo.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Testo vzemite iz hladilnika, ga porazdelite na dno in obod pekača za pito in pecite 15 minut. Ohladite.

Na hladno testo zlijte kremo, jo po vrhu lepo zgladite ter postavite v hladilnik za 3 ure, da se strdi.

V vodni kopeli stopite belo čokolado in ločeno temno čokolado. Z njima na tanko premažite papir za peko. Ko se pričneta trditi, ju s papirja postrgajte z nožem, da se oblikujejo zvitki in okruški.

Pito posujte s čokolado v prahu (skozi sito oziroma majhno cedilo) in okrasite s čokolado.

Če vam je čokoladna pita s francosko kremo všeč, vas bo gotovo navdušil tudi recept: Toffifee čokoladna pita.

Oglašujte pri nas