marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladna pena

Print This Post Pošlji prijatelju

čokoladna penaFotolia

Najbolj rahla in puhasta oblika čokolade za 4 – 6 oseb. Namesto metinega likerja lahko uporabite tudi pomarančnega, malinovega …

300 g temne čokolade

250 g masla

4 žlice metinega likerja (ali drugega, lahko tudi sadni sirup)

8 jajc

150 g sladkorja

625 ml sladke smetane

Za okras:

1 žlica krokanta

Lističi mete (ali rezine pomaranče, če ste uporabili pomarančni liker)

Na vodni kopeli stopite čokolado skupaj z maslom in likerjem, nato ohladite.

Stepite smetano.

Jajca ločite. Stepite beljake v čvrst sneg.

Rumenjake v veliki skledi stepite s sladkorjem, da se volumen podvoji. Dodajte ohlajeno čokoladno zmes in dobro zmešajte.

V maso rumenjakov in čokolade počasi dodajajte stepeno smetano in sneg ter ju ročno vmešajte z metlico ali žlico.

Peno postavite v hladilnik za najmanj 3 ure. Postrezite jo nadevano v skodelice ali z žlico nadevajte na krožnik. Posujte z malo krokanta ter okrasite z meto ali pomarančo.

Namig: Če v peni ne želite alkohola, zamenjajte liker z malinovcem ali drugim sadnim sirupom.

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas