Čokoladna pena
Najbolj rahla in puhasta oblika čokolade za 4 – 6 oseb. Namesto metinega likerja lahko uporabite tudi pomarančnega, malinovega …
300 g temne čokolade
250 g masla
4 žlice metinega likerja (ali drugega, lahko tudi sadni sirup)
8 jajc
150 g sladkorja
625 ml sladke smetane
Za okras:
1 žlica krokanta
Lističi mete (ali rezine pomaranče, če ste uporabili pomarančni liker)
Na vodni kopeli stopite čokolado skupaj z maslom in likerjem, nato ohladite.
Stepite smetano.
Jajca ločite. Stepite beljake v čvrst sneg.
Rumenjake v veliki skledi stepite s sladkorjem, da se volumen podvoji. Dodajte ohlajeno čokoladno zmes in dobro zmešajte.
V maso rumenjakov in čokolade počasi dodajajte stepeno smetano in sneg ter ju ročno vmešajte z metlico ali žlico.
Peno postavite v hladilnik za najmanj 3 ure. Postrezite jo nadevano v skodelice ali z žlico nadevajte na krožnik. Posujte z malo krokanta ter okrasite z meto ali pomarančo.
Namig: Če v peni ne želite alkohola, zamenjajte liker z malinovcem ali drugim sadnim sirupom.
Podobni članki
- Malinova čokoladna pena
(26.12.2012) - Novoletni jajčni liker
(19.11.2010) - Jaffa torta
(12.09.2014) - Bela čokoladna pena
(13.01.2014) - Praženec “tropicana”
(22.11.2010) - Borovničevi mafini z jajčnim likerjem
(18.04.2013) - Piškoti s koščki čokolade, kokosom in likerjem
(12.05.2011) - Bovla z jagodičevjem
(19.11.2010) - Čokoladna pita z arašidovim maslom
(09.12.2013) - Enostavna čokoladna rezina
(19.11.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:10.02.2011, 323,810 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,623 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,762 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,893 prikazov