marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Češnjevi mafini

Pošlji prijatelju

češnjevi mafiniMafini s češnjami in vaniljo, dišijo že iz pečice, tako boste komaj dočakali, da se po peki ohladijo. Iz enakega testa lahko naredite tudi klasično pecivo.

2 jajci

100 g sladkorja

1 ščep soli

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

100 ml olja

100 ml kisle smetane

150 g moke

½ zavojčka pecilnega praška

1 lonček izkoščičenih češenj

Pečico segrejte na 190 stopinj in modelčke oz. pekač za mafine obložite s papirčki.

Jajca ločite. Beljakom dodajte solj in jih stepite v sneg.

Rumenjake stepite s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. Dodajte olje in kislo smetano ter premešajte.

Moko zmešajte s pecilnim praškom.

K rumenjakovi masi izmenično dodajajte sneg beljakov in moko. Zmešajte.

Dodajte in z žlico primešajte češnje.

Maso nadevajte v modelčke in pecite 20 minut. Po peki naj češnjevi mafini še pet minut ostanejo v pekaču, nato jih predenite na rešetko.