Češnjevi mafini
Mafini s češnjami in vaniljo, dišijo že iz pečice, tako boste komaj dočakali, da se po peki ohladijo. Iz enakega testa lahko naredite tudi klasično pecivo.
2 jajci
100 g sladkorja
1 ščep soli
1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo
100 ml olja
100 ml kisle smetane
150 g moke
½ zavojčka pecilnega praška
1 lonček izkoščičenih češenj
Pečico segrejte na 190 stopinj in modelčke oz. pekač za mafine obložite s papirčki.
Jajca ločite. Beljakom dodajte solj in jih stepite v sneg.
Rumenjake stepite s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. Dodajte olje in kislo smetano ter premešajte.
Moko zmešajte s pecilnim praškom.
K rumenjakovi masi izmenično dodajajte sneg beljakov in moko. Zmešajte.
Dodajte in z žlico primešajte češnje.
Maso nadevajte v modelčke in pecite 20 minut. Po peki naj češnjevi mafini še pet minut ostanejo v pekaču, nato jih predenite na rešetko.
Podobni članki
Masleni marmorni mafini (muffini)
(28.09.2012)Mavrični mafini (muffini)
(10.01.2012)Velikonočni šarkelj
(28.03.2013)Borovničevi mafini z jajčnim likerjem
(18.04.2013)Tanjine tortice z orehi in čokolado
(29.12.2011)Pijana nevesta
(31.12.2011)Mafini s cimetom (muffini)
(23.11.2012)Novoletni mafini s suhim sadjem
(28.12.2012)Borovničev kolač
(17.06.2014)Praženec “tropicana”
(22.11.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.07.2018, 329,969 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,783 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,658 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,595 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,756 prikazov