Češnjeva marmelada z vaniljo
MN
Marmelada, ki se je ne boste nikoli naveličali. Za približno 1,5 litra marmelade.
1 kg razkoščičenih temnih češenj (približno 1350 g neočiščenih)
25 g citronske kisline
550 g sladkorja
2 stroka burbonske vanilje
1 Želin (25 g želirnega sredstva s pektinom)
50 ml vodke (po želji)
Kozarce za marmelado in pokrovčke naložite v pomivalni stoj in pomijte.
Češnje sperite, odstranite peclje in izkoščičite. V velikem loncu jih pristavite na ogenj in posujte s citronsko kislino. Pokrijte, da zavrejo, nato odkrite kuhajte in mešajte še približno 10 minut, da se zmehčajo.
Stroka vanilje razpolovite ter iz njiju z nožem postrgajte semena. Dodajte jih k češnjam in dobro premešajte.
Želin po navodilih na embalaži zmešajte s sladkorjem ter vmešajte v češnje, nato vmešajte še preostali sladkor. Počakajte, da zavre, nato kuhajte še 5 minut. Ne odstranjujte pen.
Izključite plamen, prilijte vodko in premešajte.
Vzemite še vroče kozarce iz pomivalnega stroja, jih napolnite z marmelado ter zaprite s pokrovčki. Polne kozarce postavite na kuhinjsko krpo in prekrijte z drugo kuhinjsko krpo, da se ne »prehladijo«. Pustite stati preko noči oziroma do naslednjega dne, da se popolnoma ohladijo.
Podobni članki
Marelična marmelada s sivko
(25.07.2011)Marmelada iz grozdja – izabele
(09.09.2014)Šipkova marmelada s cimetom
(07.09.2014)Marmelada iz malin in banane
(01.07.2011)Malinova marmelada z meto
(28.06.2017)Marmelada iz cvetov vrtnic
(06.07.2012)Slivova marmelada z limeto in ingverjem
(14.08.2011)Slivova marmelada ali džem z refoškom
(10.09.2012)Ajvar
(08.08.2012)Jagodna marmelada z belim vinom
(12.07.2017)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:13.06.2014, 329,882 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,771 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,647 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,588 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,753 prikazov