marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Češnjev zavitek z marcipanom

Pošlji prijatelju

češnjev zavitek z marcipanomMN

Češnje in marcipanov okus po mandljih. Za 6 – 8 kosov.

275 g razvaljanega listnatega testa

400 g razkoščičenih češenj

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

50 g rjavega sladkorja

3 žlice mletih mandljev

150 g marcipana

1 zvrhana žlica kisle smetane

sladkor v prahu za posip

Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko.

Testo razvijte v pekaču in z njega odstranite prvotni papir – zavitek oblikujte kar na papirju v pekaču, da ga po zvijanju ne bo treba prestavljati, saj se vam pri tem lahko strga.

Marcipan razvaljajte na dolžino testa (daljša stranica) in ga položite na sredino testa. Srednjo tretjino testa obložite s češnjami, posujte s sladkorjem, vaniljinim sladkorjem in mandlji.

Preko sredine zapognite zgornjo tretjino testa, jo s pomočjo čopiča premažite s kislo smetano, nato preko nje zapognite še spodnjo tretjino. Robova na obeh straneh zatisnite z vilico, nato pa cel zavite po vrhu premažite s kislo smetano.

V vrh zavitka naredite prečne zareze z nožem, da bo skoznje lahko uhajala para.

Pecite pol ure in pred serviranjem posujte s sladkorjem v prahu.

z vilico zatisnjen robMN

zareze na vrhu zavitkaMN