marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Češnjev zavitek

Pošlji prijatelju

kos češnjevega zavitka na krožnikuMN

Prihaja čas češenj in češnjev zavitek je gotovo eden najboljših – ne glede na to, ali mu pravite češnjev zavitek ali češnjev štrudl …

275 g debelo valjanega listnatega testa

25 g masla

50 g marcipana

200 g izkoščičenih češenj

25 g mletih mandljev

½ zavitka vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

25 g mletih otroških piškotov (ali pripravljene otroške »plazme«)

3 žlice stopljenega masla za premaz

Pečico segrejte na 200 stopinj in na pekač položite polo papirja za peko.

Razvaljano listnato testo razvijte.

Stopite maslo in z njim premažite testo s pomočjo čopiča ali žlice.

Marcipan oblikujte v svaljek enake dolžine, kot je testo. Položite ga na vrhnji rob testa.

Na testo enakomerno nadevajte češnje – od vrhnjega roba navzdol, pri spodnjem robu naj na zadnjih 10 cm češenj ne bo. Preko češenj posujte mlete mandlje, piškote in vaniljin sladkor.

Zavitek zvijte od zgoraj navzdol, torej od marcipana proti praznemu robu, in ga predenite na pekač. Premažite ga s stopljenim maslom ter pecite 35 do 40 minut oziroma tako dolgo, da po vrhu nekoliko porjavi.

Poglejte še: Lešnikov zavitek z jabolkom, Bučni zavitek s kokosom in Marelični zavitek z  lešniki.