marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čarovniški poljubčki

Pošlji prijatelju

pisani čarovniški poljubčki v sklediFotolia

Pisani beljakovi poljubčki, polnjeni s čokoladno kremo – kot bi jih res pričarali.

4 beljaki

¼ žličke soli

2 žlici limoninega soka

180 g blanširanih (olupljenih) mandljev

150 g sladkorja

¼ žličke mletega cimeta

barve za živila (v tubi ali prahu)

250 g jedilne čokolade

250 ml smetane

Dva velika pekača za piškote obložite s papirjem za peko.

Mandlje brez kožice zelo drobno zmeljite in jih zmešajte s sladkorjem ter cimetom. Beljake in sol pričnite stepati v sneg, ko se pričnejo trditi, dodajte limonin sok in stepajte, dokler se ne naredijo rožički. S kuhalnico vmešajte mandljevo zmes, predevajte v več skled in v vsako dodajte malo barve ter premešajte, da dobite želene odtenke.

S slaščičarsko brizgalko v pekača nabrizgajte debele kroge premera 5 cm, ki naj bodo med sabo oddaljeni dva centimetra. Če brizgalke nimate, lahko maso nanesete na pekač s pomočjo žlice in jo pogladite v kroge. Pekače pustite stati pol ure, da se površina poljubčkov nekoliko zasuši, vmes pa pečico segrejte na 140 stopinj. Oba pekača dajte hkrati v pečico – enega v zgornjo tretjino, drugega v spodnjo, vsakih 20 minut ju zamenjajte, ter pecite poljubčke vsaj 1 uro in 45 minut (dokler niso popolnoma suhi). Pustite jih, da se ohladijo, nato odstranite s pekačev.

Med peko pripravite kremo. Čokolado narežite na drobne koščke in jo stresite v skledo. Smetano v kozici počasi segrevajte, da skoraj zavre, nato z njo prelijte čokolado in dobro mešajte, da se bo stopila. Postavite v hladilnik za najmanj uro in pol ter vmes nekajkrat premešajte.

Kremo nadevajte v brizgalko, nabrizgajte na en poljubček in pokrijte z drugim v enaki barvi, ali pa jo v »sendvič« med dva poljubčka nadevajte z žličko.