marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Buhtlji

Pošlji prijatelju

buhtljiMN

Buhtlji z vašo najljubšo marmelado (priporočamo marelično ali slivovo). Recept za 20 buhtljev.

250 ml mleka

100 g sladkorja

1 kocka (42 g) kvasa

500 g moke

30 ml ruma

80 g stopljenega masla

1 žlička soli

3 rumenjaki

150 ml čvrste marmelade

5 žlic stopljenega masla za premaz

Buhtlji so iz kvašenega testa, zato najprej pripravite kvasni nastavek. Mleku dodajte sladkor in vanj nadrobite kvas. Postavite na toplo, da se naredi debela goba (10 do 15 minut).

Rumenjake stepite. V skledi zmešajte moko s soljo. Na sredino moke naredite vdolbinico in vanj stresite kvasec, rumenjake, maslo in rum. Premešajte in zelo dobro pregnetite. Testo dajte nazaj v skledo in postavite na toplo za pol ure. Po pol ure dobro pregnetite, nato ponovno pokrijte in na toplem vzhajajte še pol ure.

Od testa vzemite za manjše jajce testa, ga v dlaneh raztegnite v krog, dajte nanj žličko marmelade, nato pa testo potegnite preko nje in ga s prsti stisnite skupaj. Kroglico (v velikosti mandarine) premažite s stopljenim maslom in dajte v pekač. Ponovite, dokler vam testa ne zmanjka in so buhtlji zloženi lepo eden poleg drugega (naj se dotikajo, vendar jih ne natlačite). (Najlažje boste buhtlje namastili tako, da v stopljeno maslo pomočite kar prste. Namastite jih po več hkrati, nato si roke umijte – sicer ne boste mogli dobro oblikovati naslednjih kepic, ki se zaradi masla na testu ne bodo dobro zapirale.)

Buhtlje postavite na toplo še za 15 do 20 minut, segrejte pečico na 180 stopinj in jih pecite 1 uro. Po 30 minutah jih po vrhu pokrijte za aluminijasto folijo, da ne bo zgornji del preveč potemnel.

Oglašujte pri nas

Podobni članki