marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bučni zavitek s kokosom

Pošlji prijatelju

bučni zavitek s kokosomMN

Recept za 8 slastnih kosov zavitka, v katerem se prepletata poletje in jesen.

250 g mesa buče

2 žlici masla

½ žličke soli

50 g kokosove moke

½ limone

100 g sladkorja

180 g milerama (goste kisle smetane)

275 g razvaljanega listnatega testa v zvitku

sladkor v prahu za posip

Buči odstranite olupek in sredico. Odmerite 250 g mesa in ga narežite na lističe ali zelo majhne kockice. Pečico segrejte na 220 stopinj.

Stpite 2 žlici masla, dodajte bučo in malo popražite. Izključite ogenj, pokrijte in pustite stati 5 minut.

Stisnite limono in sok primešajte buči, dodajte še sol, kokosovo moko, sladkor in mileram. Premešajte.

Razgrnite testo v s papirjem za peko obloženem pekaču in ga nadevajte – okoli robov naj ostane 2 cm prostora. Preko sredine zapognite najprej zgornjo, nato še spodnjo tretjino testa. Zavitek prevrnite s pomočjo papirja, da bo stičišče testa spodaj. Dobro stisnite oba konca zavitka, zgornjo stran pa prepikajte z vilico, da bo skozi luknjice uhajala para.

Pecite 25 minut, ohladite in potresite s sladkorjem v prahu.

Podobni članki