marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bučna rulada

Pošlji prijatelju

bučna ruladaUN

Priloga ali samostojna jed, ki jo je potrebno pripraviti dan vnaprej. Za 4 osebe.

800 g mesa oranžne buče

80 g moke

2 jajci

180 ml mleka

½ žličke soli
30 g masla

1 žlica moke

75 ml mleka

100 g ribanega parmezana

3 jajca

½ žličke naribanega muškatnega oreha

1 žlica soli

1 šopek svežega peteršilja

20 ml mleka

Bučo olupite in odstranite peške. 800 g mesa buče narežite na kose, zavrite v malo vode in kuhajte nekaj minut, da se zmehča. Odlijte vodo in pustite, da se ohladi, nato pretlačite z vilico.

Z električnim mešalnikom zmešajte moko, jajci, mleko in sol. Specite 6 palačink. Naložite jih na papir za peko v dve vrsti po tri palačinke, tako da se njihovi robovi dobro prekrivajo.

V globoki ponvi stopite maslo, mu dodajte moko in nekaj minut mešajte na ognju. Odmaknite s plina, prilijte mleko in ponovno mešajte na ognju. Vmešajte parmezan, bučni pire, jajca, muškatni orešček in peteršilj. Med stalnim mešanjem naj pet minut vre, nato odstavite s plina in ohladite

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.

Hladno maso namažite preko palačink, nato vse skupaj zvijte v rulado in jo s pomočjo papirja za peko stresite v pekač. Po vrhu jo namažite z mlekom. Pecite 40 do 45 minut in ohladite, naslednji dan pa rulado narežite na 2 do 3 centimetre široke kose in ponudite. (Verjemite, prvi dan bučni nadev še nima prave gostote, da bi bila tako odlična, kot bo drugi dan.)