marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Brownies

Pošlji prijatelju

kos bravnija na krožniku s sladko smetanoMN

Čokoladno čokoladni biskvit, ki ga ne moreš nehati jesti …

230 g jedilne čokolade

130 g masla

150 g sladkorja

1 žlička soli

3 jajca

80 g moke

30 g grenkega kakava

Pečico segrejte na 180 stopinj in pekač za biskvit obložite s papirjem za peko.

Čokolado nalomite na koščke in jo skupaj z maslom stopite v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici (pri največ 450 W) – zmes naj bo tekoča, a ne vroča.

Stopljeno premešajte, vmešajte sladkor in sol, nato še jajca. Nazadnje vmešajte moko in kakav.

Zlijte v pekač in pecite približno 35 minut (odvisno od velikosti pekača). Pečeni so, ko se na zobotrebec, če ga potisnete v biskvit, prime zgolj nekaj vlažnih drobtinic.

Opomba: Po istem receptu lahko spečete tudi mafine.