Breskvice
Pecivo v obliki sadja, ki je vedno zapeljivo.
750 g moke
1 zavojček pecilnega praška
250 g mehkega masla
250 ml smetane
250 g sladkorja
2 jajci
1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo
2 žlici ruma
Nadev:
150 ml ruma (ali voda z aromo ruma)
3 žlice sladkorja v prahu
3 žlice temnega kakava
1 jajce
100 g mletih lešnikov (ali orehov)
1 žlica zmehčanega masla
rdeča jedilna barva
kristalni sladkor
Zmešajte moko in pecilni prašek, dodajte maslo, sladko smetano, sladkor in vaniljin sladkor ter rum in dobro pregnetite, da dobite krhko testo. Oblikujte ga v hlebček, zavijte v folijo in za pol ure postavite v hladilnik.
Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Iz testa oblikujte kepice v velikosti majhnih orehov, jih dajte na pekač in na vrhu s prsti nekoliko potlačite, da ne bodo preveč izbočene(če se vam zdi potrebno, ni pa nujno). Pecite 15 minut ali kakšno minutko dlje, da postanejoob robovih zlatorjave. Ohladite.
S čajno žličko vsako kroglico oz. polovičko breskvice izdolbite. Izdolbenim drobtinam primešajte sladkor v prahu, kakav in lešnike (ali orehe), nato dodajte mehko maslo, jajce in rum (ali vodo z aromo ruma) ter dobro zmešajte.
Vsako polovičko breskvice z notranjo stranjo na hitro pomočite v vodo (da ne bodo suhe), dajte vanjo kroglico nadeva in prekrijte z drugo polovičko.
Na globok krožnik nalijte vodo, vmešajte nekaj rdeče jedilne barve (ne preveč!) in v njej povaljajte vsako breskvico posebej, da se obarva, nato pa jo pomočite še v kristalni sladkor.
Opozorilo: breskvice hranite v dobro zaprti škatli v hladilniku - ne pozabite, da je v nadevu surovo jajce!
Nasvet: Če ne marate jedilnih barv ali jih nimate pri roki, lahko breskvice za lepšo barvo povaljate tudi v malinovcu.
Podobni članki
- Orehovi “sendvič” piškoti z marmelado
(12.10.2011) - Medenjaki
(09.12.2011) - Rezine Nanaimo
(08.05.2011) - Kremna jagodna pita
(21.07.2017) - Parkljevi mafini (muffini)
(30.11.2011) - Prekmurska gibanica
(22.01.2012) - Marmorni kolač
(14.11.2011) - Pirin kruh s parmezanom in orehi
(10.02.2012) - Nabodala z mesnimi kroglicami
(27.07.2011) - Hitri bučni kruh
(02.11.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.10.2011, 326,763 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,111 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,112 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,339 prikazov