marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Breskvice

Pošlji prijatelju

pecivo v obliki breskvic na krožnikuFotolia

Pecivo v obliki sadja, ki je vedno zapeljivo.

750 g moke

1 zavojček pecilnega praška

250 g mehkega masla

250 ml smetane

250 g sladkorja

2 jajci

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

2 žlici ruma

Nadev:

150 ml ruma (ali voda z aromo ruma)

3 žlice sladkorja v prahu

3 žlice temnega kakava

1 jajce

100 g mletih lešnikov (ali orehov)

1 žlica zmehčanega masla

rdeča jedilna barva

kristalni sladkor

Zmešajte moko in pecilni prašek, dodajte maslo, sladko smetano, sladkor in vaniljin sladkor ter rum in dobro pregnetite, da dobite krhko testo. Oblikujte ga v hlebček, zavijte v folijo in za pol ure postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Iz testa oblikujte kepice v velikosti majhnih orehov, jih dajte na pekač in na vrhu s prsti nekoliko potlačite, da ne bodo preveč izbočene(če se vam zdi potrebno, ni pa nujno). Pecite 15 minut ali kakšno minutko dlje, da postanejoob robovih zlatorjave. Ohladite.

S čajno žličko vsako kroglico oz. polovičko breskvice izdolbite. Izdolbenim drobtinam primešajte sladkor v prahu, kakav in lešnike (ali orehe), nato dodajte mehko maslo, jajce in rum (ali vodo z aromo ruma) ter dobro zmešajte.

Vsako polovičko breskvice z notranjo stranjo na hitro pomočite v vodo (da ne bodo suhe), dajte vanjo kroglico nadeva in prekrijte z drugo polovičko.

Na globok krožnik nalijte vodo, vmešajte nekaj rdeče jedilne barve (ne preveč!) in v njej povaljajte vsako breskvico posebej, da se obarva, nato pa jo pomočite še v kristalni sladkor.

Opozorilo: breskvice hranite v dobro zaprti škatli v hladilniku - ne pozabite, da je v nadevu surovo jajce!

Nasvet: Če ne marate jedilnih barv ali jih nimate pri roki, lahko breskvice za lepšo barvo povaljate tudi v malinovcu.

Podobni članki