marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Borovničevi mafini z jajčnim likerjem

Pošlji prijatelju

borovničevi mafini z jajčnim likerjemMN

Borovničevi mafini so zagotovo klasika, ki pa jo lahko vsake toliko tudi malo spremenimo in izboljšamo. Če borovničevi mafini vsebujejo tudi jajčni liker, so zagotovo nekoliko drugačnega okusa – sicer pa lahko mafine pripravite tudi brez borovnic, tako da imate zgolj mafine z jajčnim likerjem (v tem primeru jih bo sicer nastalo manj kot 12).

2 jajci

1 ščepec soli

125 g sladkorja v prahu

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

40 g stopljenega masla

125 ml jajčnega likerja

125 g moke

1 žlička pecilnega praška

100 g zamrznjenih borovnic

Pečico segrejte na 180 stopinj in pekač za 12 mafinov obložite s papirčki za peko.

Jajci ločite. Beljakoma dodajte sol in ju stepite v sneg.

Rumenjakoma dodajte sladkor v prahu, vaniljin sladkor in maslo ter penasto stepite. Prilijte jajčni liker in zmešajte.

Moko zmešajte s pecilnim praškom.

K rumenjakovi masi izmenično dodajajte moko s pecilnim praškom in sneg ter premešajte. Nazadnje dodajte še zamrznjene borovnice in jih vmešajte s kuhalnico ali žlico.

Testo nadevajte v papirčke in pecite 15 do 20 minut.

Borovničevi mafini z jajčnim likerjem teknejo samostojno, lahko pa jih postrežete tudi z nekaj stepene sladke smetane. Mafinov ni treba posipati s sladkorjem v prahu, saj so dovolj sladki.

Poglejte še: Mafini z jagodami in marcipanom in Limonini mafini z marmeladnim nadevom.