marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Blazinice s pistacijami

Pošlji prijatelju

kruhki s pistacijami in stopljenim siromMN

Puhasti majhni kruhki s pistacijami in malo stopljenega sira za zajtrk.

200 ml mlačnega mleka

½ kocke kvasa (21 g)

½ žličke sladkorja

¼ žličke soli

220 g moke

120 g pistacij (v lupinah)

25 g sira

olje

V mleko stresite sladkor in vanj nadrobite kvas. Postavite na toplo, da se kvas aktivira in nastane pena (10 do 15 minut).

V tem času zluščite pistacije. Sredice b skledi z rokami rahlo pregnetite, da z njih odpade čim več kožice. Kožico odmaknite na stran oziroma zavrzite.

Zmešajte moko in sol, prilijte nastavek s kvasom in dobro premešajte z mešalnikom s kavlji. Dodajte pistacije in jih rahlo vgnetite (roke prej namočite v moko).

Pekač za 12 mafinov dobro namastite z oljem. Iz testa oblikujte 12 kroglic in z njiminapolnite pekač. Postavite na toplo za približno 15 minut, med tem pa pečico segrejte na 200 stopinj.

Blazinice pecite 10 do 12 minut, vmes pa drobno naribajte sir. Blazinice vzemite iz pečice, eno prebodite z zobotrebcem, da vidite, če je kruh pečen in se testo ne prijemlje na zobotrebec. Na vrh vsake blazinice dajte malo sirčka, nato jih dajte nazaj v pečico za minuto ali dve – toliko, da se sir stopi.