Bezgov sirup
Sirup, ki bo zdržal vse do naslednjega leta – če ga boste le skuhali dovolj.
30 cvetov bezga
3 l vode
3 kg sladkorja
80 g citronske kisline
Bezeg naberite ob sončnem dnevu.
Vodo zavrite in popolnoma ohladite, nato v njej 24 ur namakajte cvetove.
Vodo z bezgom precedite, nato jo segrejte na 70 stopinj. Dodajte sladkor in mešajte, da se stopi. Primešajte citronsko kislino in odstavite.
Še vroč zlato rumen sirup napolnite v čiste vroče steklenice, jih pokrijte s krpami, da se ne »prehladijo« in jih pustite stati 24 ur, da se ohladijo. Spravite v temno in hladno shrambo.
V sirupu se bo s časom naredilo nekaj usedline, zato vsako steklenico pred uporabo nekoliko pretresite. Sirup mešajte z vodo po okusu – glede na to, kako močan in sladek okus vam je všeč.
Podobni članki
- Sirup iz plodov bezga
(13.08.2012) - Limoncello
(22.03.2011) - Češnjeva marmelada z vaniljo
(13.06.2014) - Jagodni sirup
(26.07.2018) - Bezgov sorbet
(21.05.2011) - Kandirane češnje
(12.07.2017) - Hruške v sirupu za zajtrk
(18.09.2012) - Javorjev sirup
(16.02.2011) - Steklenica v srajčki
(16.11.2010) - Hruške v portovcu
(12.02.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:08.06.2012, 323,809 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,623 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,762 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,892 prikazov