Bezgov sirup
MN
Sirup, ki bo zdržal vse do naslednjega leta – če ga boste le skuhali dovolj.
30 cvetov bezga
3 l vode
3 kg sladkorja
80 g citronske kisline
Bezeg naberite ob sončnem dnevu.
Vodo zavrite in popolnoma ohladite, nato v njej 24 ur namakajte cvetove.
Vodo z bezgom precedite, nato jo segrejte na 70 stopinj. Dodajte sladkor in mešajte, da se stopi. Primešajte citronsko kislino in odstavite.
Še vroč zlato rumen sirup napolnite v čiste vroče steklenice, jih pokrijte s krpami, da se ne »prehladijo« in jih pustite stati 24 ur, da se ohladijo. Spravite v temno in hladno shrambo.
V sirupu se bo s časom naredilo nekaj usedline, zato vsako steklenico pred uporabo nekoliko pretresite. Sirup mešajte z vodo po okusu – glede na to, kako močan in sladek okus vam je všeč.
Podobni članki
Sirup iz plodov bezga
(13.08.2012)Limoncello
(22.03.2011)Češnjeva marmelada z vaniljo
(13.06.2014)Jagodni sirup
(26.07.2018)Bezgov sorbet
(21.05.2011)Kandirane češnje
(12.07.2017)Hruške v sirupu za zajtrk
(18.09.2012)Javorjev sirup
(16.02.2011)Steklenica v srajčki
(16.11.2010)Hruške v portovcu
(12.02.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:08.06.2012, 297,857 prikazov -
Kdaj imam god?
objavljeno:, 290,175 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 221,168 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 189,130 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 155,368 prikazov