marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bezgov sirup

Pošlji prijatelju

bezgov sirupMN

Sirup, ki bo zdržal vse do naslednjega leta – če ga boste le skuhali dovolj.

30 cvetov bezga

3 l vode

3 kg sladkorja

80 g citronske kisline

Bezeg naberite ob sončnem dnevu.

Vodo zavrite in popolnoma ohladite, nato v njej 24 ur namakajte cvetove.

Vodo z bezgom precedite, nato jo segrejte na 70 stopinj. Dodajte sladkor in mešajte, da se stopi. Primešajte citronsko kislino in odstavite.

Še vroč zlato rumen sirup napolnite v čiste vroče steklenice, jih pokrijte s krpami, da se ne »prehladijo« in jih pustite stati 24 ur, da se ohladijo. Spravite v temno in hladno shrambo.

V sirupu se bo s časom naredilo nekaj usedline, zato vsako steklenico pred uporabo nekoliko pretresite. Sirup mešajte z vodo po okusu – glede na to, kako močan in sladek okus vam je všeč.

Podobni članki