marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Beljakovo pecivo z oreščki/suhim sadjem/čokolado

Pošlji prijatelju

beljakovo pecivo na krožnikuMN

Kadar vam pri peki ostanejo beljaki, lahko iz njih pripravite okusno čajno pecivo. Beljakom primešate oreščke, suho sadje ali čokolado – kar koli pač imate pri roki.

4 beljaki

100 g sladkorja

1 ščep soli

80 g moke

70 g razpuščenega masla

nasekljani orehi, lešniki ali mandlji

rozine, koščki suhih marelic, fig ali sliv

koščki čokolade

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Zmešajte moko, maslo in sladkor. Beljake s soljo stepite v trd sneg in jih primešajte moki. Ko dobite enakomerno zmes, z žlico vmešajte suho sadje, oreščke in čokolado.

Stresite v pekač za srnin hrbet in pecite 30 minut.