marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Beljakove rezine z jogurtovo smetano

Pošlji prijatelju

beljakove rezine z jogurtovo smetanoMN

Osvežilne rezine, s katerimi se znebite odvečnih beljakov, za kremo pa uporabite že pripravljen desert.

3 beljaki

1 ščep soli

75 g sladkorja

60 g moke

1 ščep pecilnega praška

50 g stopljenega masla

100 ml borovničeve marmelade

3 jogurtove smetane z borovnicami (3 x 150 g, proizvajajo Mlekarne Celeia)

250 g maskarponeja

3 žlice želatine fix

Pečico segrejte na 180 stopinj. S papirjem obložite pekač velikosti 20 x 30 cm.

Beljake s soljo stepite v sneg. Moko zmešajte s pecilnim praškom in sladkorjem, vmešajte stopljeno maslo, nato pa še sneg. Predevajte v pekač, pogladite in pecite 20 minut.

Marmelado segrejte, z njo prelijte biskvit in pustite, da se popolnoma ohladi.

Jogurtovo smetano zmešajte z maskarponejem. Vmešajte želatino. Nadevajte na biskvit, površino pogladite in za dve uri postavite v hladilnik.

Opomba: Če boste uporabili jogurtovo smetano z drugim sadnim okusom, temu prilagodite tudi marmelado.