Beljakove rezine z jogurtovo smetano
Osvežilne rezine, s katerimi se znebite odvečnih beljakov, za kremo pa uporabite že pripravljen desert.
3 beljaki
1 ščep soli
75 g sladkorja
60 g moke
1 ščep pecilnega praška
50 g stopljenega masla
100 ml borovničeve marmelade
3 jogurtove smetane z borovnicami (3 x 150 g, proizvajajo Mlekarne Celeia)
250 g maskarponeja
3 žlice želatine fix
Pečico segrejte na 180 stopinj. S papirjem obložite pekač velikosti 20 x 30 cm.
Beljake s soljo stepite v sneg. Moko zmešajte s pecilnim praškom in sladkorjem, vmešajte stopljeno maslo, nato pa še sneg. Predevajte v pekač, pogladite in pecite 20 minut.
Marmelado segrejte, z njo prelijte biskvit in pustite, da se popolnoma ohladi.
Jogurtovo smetano zmešajte z maskarponejem. Vmešajte želatino. Nadevajte na biskvit, površino pogladite in za dve uri postavite v hladilnik.
Opomba: Če boste uporabili jogurtovo smetano z drugim sadnim okusom, temu prilagodite tudi marmelado.
Podobni članki
- Tanjine tortice z orehi in čokolado
(29.12.2011) - Jagodna torta s smetanovo kremo
(08.05.2014) - Kokosovo pecivo z ananasom
(04.01.2012) - Jagodna rulada
(30.04.2011) - Pijana nevesta
(31.12.2011) - Mangova torta
(10.04.2011) - Čokoladne bananine rezine
(18.05.2012) - Kolač s češnjami
(17.07.2017) - Narastek z beljaki, kruhom in zelenjavo
(20.01.2014) - Mandljevi piškoti
(23.11.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:16.01.2012, 326,763 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,111 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,112 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,339 prikazov