marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bananini mafini z medeno kremo

Pošlji prijatelju

bananin mafin z medeno kremo na krožničkuMN

Klasičen bananin mafin s sladko kremo in čebelico iz marcipana. Recept za 24 tortic.

Mafini:

3 do 4 zrele (rjave) banane

300 g moke

1 žlička sode bikarbone

½ žličke pecilnega praška

1 žlička soli

130 g mehkega masla

180 g sladkorja

3 jajca

150 g kisle smetane

1 žlička arome vanilje

24 papirčkov za mafine

Krema:

300 g sladkorja v prahu

180 g mehkega masla

½ žličke cimeta

2 žlici medu

Čebelice:

60 g marcipana

1 žlička kakava

24 mandljev

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Zmešajte moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol.

Stepite rumenjake in zmehčano maslo. Dodajte kislo smetano, aromo vanilje in na koščke narezane banane.

Beljake stepite v sneg. Sneg in mešanico moke izmenično dodajajte k bananini mešanici.

V pekač za mafine položite papirčke in skoraj do vrha nadevajte testo. Pecite 25 minut in ohladite.

Za kremo dobro stepite sladkor, cimet in maslo, nato dodajte še med. Kremo na tanko (zelo je sladka!) z brizgalko naložite na vrh mafinov.

prikaz priprave čebelicMN

Za čebelice razdelite marcipan na pol. V eno polovico vgnetite kakav, nato obe polovici oblikujte v trakova. Kot je prikazano na sliki, oblikujte čebelice, nazadnje prerežite vse mandlje na pol ter jih potisnite v telo iz marcipana, da dobite še krila.

Tortice hranite v hladilniku.