marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bananin kruh

Pošlji prijatelju

bananin kruhUN

Zakaj bi pekli bananin kruh? Da se znebite rjavih banan, ki zaradi videza nikomur več ne teknejo, čeprav je sadež pod olupkom še okusen.

3 zelo zrele banane

120 g sladkorja

100 g masla

2 jajci

3 žlice kisle smetane

200 g moke

½ zavojčka pecilnega praška

120 g grobo nasekljanih lešnikov (ali orehov ali mandljev)

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.

Banane narežite na kolobarje. Z električnim mešalnikom zmešajte razpuščeno maslo in sladkor, nato dodajte še koščke banan in vse druge sestavine. Maso dajte v namaščen podolgovat pekač – »srnin hrbet« in pecite uro in pol. Kruh narežite šele, ko je hladen, sicer se drobi.

Bananin kruh še posebej tekne z maslom, medom ali marmelado.

Poglejte še: Kako hraniti banane?, več o samem sadežu pa boste našli v članku Banane.