Bananin kruh
UN
Zakaj bi pekli bananin kruh? Da se znebite rjavih banan, ki zaradi videza nikomur več ne teknejo, čeprav je sadež pod olupkom še okusen.
3 zelo zrele banane
120 g sladkorja
100 g masla
2 jajci
3 žlice kisle smetane
200 g moke
½ zavojčka pecilnega praška
120 g grobo nasekljanih lešnikov (ali orehov ali mandljev)
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
Banane narežite na kolobarje. Z električnim mešalnikom zmešajte razpuščeno maslo in sladkor, nato dodajte še koščke banan in vse druge sestavine. Maso dajte v namaščen podolgovat pekač – »srnin hrbet« in pecite uro in pol. Kruh narežite šele, ko je hladen, sicer se drobi.
Bananin kruh še posebej tekne z maslom, medom ali marmelado.
Poglejte še: Kako hraniti banane?, več o samem sadežu pa boste našli v članku Banane.
Podobni članki
Kako hraniti banane?
(30.10.2010)Bananini biskvitki s čokolado
(22.10.2012)Beljakovo pecivo z oreščki/suhim sadjem/čokolado
(01.03.2011)Čokoladna potica z bananinim nadevom
(27.03.2013)Marmelada iz malin in banane
(01.07.2011)Banane
(30.10.2010)Kokosova kremna torta
(14.08.2012)Kruhov štrukelj
(19.02.2011)Kostanjev kruh (pogača)
(01.11.2013)Bananini mafini z medeno kremo
(28.03.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.11.2010, 329,973 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,783 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,658 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,596 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,756 prikazov