Baklava iz pistacij
Brent Parker Jones
Okusna različica baklave, ki jo je tako kot klasično potrebno pripraviti dan prej.
12 plasti vlečenega testa v velikosti pekača
600 g mandljev
300 g pistacij
150 g sladkorja v prahu
3 žlice vode pomarančnih cvetov (iz specializirane prodajalne)
1 žlička kardamoma v prahu
250 g stopljenega masla
150 g mandljevih lističev
300 ml medu
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Globok pekač premažemo z maslom. Testo položimo na ravno površino in ga prekrijemo z vlažno kuhinjsko krpo (da se ne izsuši).
600 g mandljev v multipraktiku zmešamo s pistacijami, da se zdrobijo, sladkorjem v prahu, vodo pomarančnih cvetov in kardamomom.
Na pekač položimo plast testa in jo premažemo z maslom. Prekrijemo s še tremi plastmi testa, vsako namastimo, nato nadevamo del mešanice oreškov, spet prekrijemo z nekaj plastmi testa in jih mastimo, dodamo drugi del oreškov, nato še preostale plasti testa naložimo in premažemo vsako posebej z maslom.
Pecivo razrežemo v obliki kara, potresemo z mandljevimi lističi in premažemo z maslom.
Pečemo približno 50 minut, da porumeni.
V kozici nad paro (ali v mikrovalovni pečici) segrejemo med in z njim prelijemo baklavo.
Pustimo počivati vsaj 12 ur.
Recept iz knjige Rachel Lane: Zlata knjiga - Slaščice. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.
Podobni članki
Rezine Malakov
(19.12.2010)Torta z jabolčno kremo
(09.01.2011)Čokoladni čips z mandlji
(08.02.2011)Kolački z meto
(18.07.2011)Stožci z lešnikovo kremo (Nutello)
(02.12.2010)Cimetovi muffini z jabolki
(07.11.2018)Jaffa torta
(12.09.2014)Češnjev zavitek z marcipanom
(11.06.2012)Krhka torta z začinjenimi pomarančami
(03.04.2011)Marelični zavitek z lešniki
(01.08.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:16.03.2011, 331,551 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,061 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,781 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,720 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,898 prikazov