marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Baklava iz pistacij

Pošlji prijatelju

baklava s pistacijami na krožnikuBrent Parker Jones

Okusna različica baklave, ki jo je tako kot klasično potrebno pripraviti dan prej.

12 plasti vlečenega testa v velikosti pekača

600 g mandljev

300 g pistacij

150 g sladkorja v prahu

3 žlice vode pomarančnih cvetov (iz specializirane prodajalne)

1 žlička kardamoma v prahu

250 g stopljenega masla

150 g mandljevih lističev

300 ml medu

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Globok pekač premažemo z maslom. Testo položimo na ravno površino in ga prekrijemo z vlažno kuhinjsko krpo (da se ne izsuši).

600 g mandljev v multipraktiku zmešamo s pistacijami, da se zdrobijo, sladkorjem v prahu, vodo pomarančnih cvetov in kardamomom.

Na pekač položimo plast testa in jo premažemo z maslom. Prekrijemo s še tremi plastmi testa, vsako namastimo, nato nadevamo del mešanice oreškov, spet prekrijemo z nekaj plastmi testa in jih mastimo, dodamo drugi del oreškov, nato še preostale plasti testa naložimo in premažemo vsako posebej z maslom.

Pecivo razrežemo v obliki kara, potresemo z mandljevimi lističi in premažemo z maslom.

Pečemo približno 50 minut, da porumeni.

V kozici nad paro (ali v mikrovalovni pečici) segrejemo med in z njim prelijemo baklavo.

Pustimo počivati vsaj 12 ur.

Recept iz knjige Rachel Lane: Zlata knjiga - Slaščice. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.

Oglašujte pri nas