marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Ameriške palačinke z jagodami

Print This Post Pošlji prijatelju

ameriške palačinke z jagodamiMN

Malo za spremembo… in ker lahko dodate jagode (dokler ne dozorijo borovnice – z njimi so še boljše!) Za 8 palačink.

180 ml mleka

2 žlici svetlega kisa

150 g moke

2 žlici sladkorja

1 žlička pecilnega praška

½ žličke sode bikarbone

½ žličke soli

1 jajce

2 žlici (30 ml) stopljenega masla

250 g jagod

olje za ponev

Mleku dodajte kis in pustite stati nekaj minut, da se skisa.

Medtem operite, očistite in na centimeter velike koščke narežite jagode.

Zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Prilijte kislo mleko in dobro premešajte. Dodajte jajce in maslo ter zmešajte.

Segrejte ponev z malo olja. Na ponev z manjšo zajemalko nadevajte maso in preko nje nadevajte jagode. Mase naj bo toliko, da je premer palačinke nekje do 15 cm. Pecite na srednjem ognju, torej na manj vročem kot običajne palačinke, sicer se vam utegne spodnja stran hitro zažgati – še preden se bo zgornja dvignila in bodo palačinke postale puhaste.

Ko se na zgornji strani palačinke naredijo mehurčki in začnejo pokati, za njimi pa ostajajo luknjice, palačinko obrnite in jo na hitro popecite še na drugi strani – zgolj toliko, da testo ni surovo, saj se vam ne smejo zažgati jagode.

Okrasite še s kakšno jagodo, dodajte smetano, sladoled, javorjev sirup ali preliv po izbiri…

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas