marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Uporaba rezalnika za jajca

Pošlji prijatelju

rezalnik za jajca in jajceFotolia

Rezalnik za jajca je v osnovi namenjen rezanju trdo kuhanih jajc, smiseln pa je le v kuhinjah, kjer je priprava takšnih jajc res pogosta – torej spada med nekoliko redkejše oziroma bolj »eksotične« kuhinjske pripomočke. Vsekakor pa je rezalnik za jajca zelo uporaben, če imamo v mislih dejstvo, da je možno z njim rezati tudi drugo mehko hrano. Z njim lahko na rezine enostavno ter v eni potezi narežemo šampinjone in druge gobe, jagode, kose banane, kuhan krompir, mocarelo in podobno. Ta živila lahko nato enostavno stresemo v omake ali skledo s solato, ne da bi morali uporabiti nož in desko za rezanje. Poleg rezanja na rezine, lahko živila narežemo tudi na paličice – če jih najprej prerežemo v eni smeri, nato pa obrnemo za 90 stopinj in zarežemo še v drugi smeri.

Rezalniki za jajca so narejeni iz dveh delov – spodnji je v obliki posodice z zarezami, zgornji pa je iz okvirja in strun za rezanje. Spodnji del je lahko plastičen ali kovinski. V kolikor izberete kovinsko različico, naj bo iz nerjaveče kovine. Pred nakupom se tudi prepričajte, da gre za kakovosten model, ki se ne bo hitro razmajal, ter ima močne strune za rezanje.

Rezalnik za jajca je najbolje splakniti takoj po uporabi. Nekateri modeli so sicer primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar se pri tem strune žal uničujejo.