marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Aparat za peko kruha – čiščenje

Pošlji prijatelju

Posoda avtomata za peko kruha in kruh v njejFotolia

Priprava kruha v aparatu za peko je zelo enostavna – aparat namreč opravi večino dela. Čiščenje aparata po peki pa lahko traja kar nekaj časa, še zlasti, če ne poznate trikov, s katerimi je čiščenje hitro in enostavno.

Ko iz aparata odstranite kruh, odstranite pekač, snemite iz njega gnetilna kavlja, nalijte v pekač aparata toplo vodo z detergentom in pustite stati nekaj minut. Čeprav je večina pekačev v aparatih iz materialov, na katere naj bi se testo in kruh ne prijemala, bo pekač težje očistiti, če ga boste pustili stati kar tako. Po peki torej vanj nalijte vodo in detergent, pa bo čiščenje enostavnejše.

Čez nekaj časa vodo odlijte ter notranjost pekača pomijte z gobico ali plastično ščetko (ne uporabljajte grobih čistilnih pripomočkov). Izperite, posušite, ponovno namestite gnetilna kavlja ter vstavite nazaj v aparat.

Kadar je testo v aparatu vzhajalo previsoko, kar pomeni, da se je prijelo na pokrov z okencem, se čiščenja z mokro krpo ravno tako lotite takoj. Ko se bo kruh enkrat zasušil na aparat, ga bo namreč izredno težko odstraniti.