marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Preprosti borovničevi mafini (muffini)

Pošlji prijatelju

boroviničevi mafiniMN

Borovničevi mafini (muffini), za katere lahko uporabite tudi zamrznjene borovnice, pa se bodo vseeno visoko dvignili, in za katere ne potrebujete veliko sestavin. Recept za 16 mafinov.

1 jajce

100 g sladkorja

80 g stopljenega ohlajenega masla

160 ml mleka

270 g moke

1 ščep soli

1 žlička pecilnega praška

½ žličke sode bikarbone

1 lonček svežih ali zamrznjenih borovnic (cca. 150 g)

Pečico segrejte na 190 stopinj in pekač za mafine obložite s papirčki za mafine.

Jajce in sladkor nekaj minut stepajte, da zmes lepo puhasto naraste. Primešajte še maslo.

Moko zmešajte s soljo, pecilnim praškom in sodo bikarbono.

K rumenjakovi masi dodajte mleko in zmešane suhe sestavine. Dobro premešajte, da dobite gosto testo.

Testu dodajte borovnice in jih previdno vmešajte s kuhalnico ali žlico.

Enakomerno razporedite v papirčke za mafine in pecite približno 18 minut, da bo notranjost ob preizkusu z zobotrebcem suha, barva mafinov pa bo še vedno lepo rumena.

Po peki pustite mafine še nekaj minut stati v pekaču, nato jih predevajte, da papirčki ne postanejo vlažni.

Borovničevi mafini (muffini) teknejo tako za zajtrk kot za sladico, lahko pa jih tudi nadevate s smetano ali kremo in spremenite v mini tortice.