Preprosti borovničevi mafini (muffini)
Borovničevi mafini (muffini), za katere lahko uporabite tudi zamrznjene borovnice, pa se bodo vseeno visoko dvignili, in za katere ne potrebujete veliko sestavin. Recept za 16 mafinov.
1 jajce
100 g sladkorja
80 g stopljenega ohlajenega masla
160 ml mleka
270 g moke
1 ščep soli
1 žlička pecilnega praška
½ žličke sode bikarbone
1 lonček svežih ali zamrznjenih borovnic (cca. 150 g)
Pečico segrejte na 190 stopinj in pekač za mafine obložite s papirčki za mafine.
Jajce in sladkor nekaj minut stepajte, da zmes lepo puhasto naraste. Primešajte še maslo.
Moko zmešajte s soljo, pecilnim praškom in sodo bikarbono.
K rumenjakovi masi dodajte mleko in zmešane suhe sestavine. Dobro premešajte, da dobite gosto testo.
Testu dodajte borovnice in jih previdno vmešajte s kuhalnico ali žlico.
Enakomerno razporedite v papirčke za mafine in pecite približno 18 minut, da bo notranjost ob preizkusu z zobotrebcem suha, barva mafinov pa bo še vedno lepo rumena.
Po peki pustite mafine še nekaj minut stati v pekaču, nato jih predevajte, da papirčki ne postanejo vlažni.
Borovničevi mafini (muffini) teknejo tako za zajtrk kot za sladico, lahko pa jih tudi nadevate s smetano ali kremo in spremenite v mini tortice.
Podobni članki
- Borovničevi mafini z jajčnim likerjem
(18.04.2013) - Mafini s cimetom (muffini)
(23.11.2012) - Kakijevi mafini (muffini)
(26.02.2012) - Mavrični mafini (muffini)
(10.01.2012) - Mafini (muffini) z mandlji in belo čokolado
(12.11.2012) - Mafini z murvami
(12.06.2011) - Masleni marmorni mafini (muffini)
(28.09.2012) - Čokoladni mafini presenečenja
(29.11.2012) - Borovničevi mafini
(03.09.2011) - Rum-kokos mafini presenečenja
(14.12.2012)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:04.11.2013, 326,743 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,161 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,335 prikazov