Zamrzovanje – odsvetovana živila
Fotolia
Zamrzovalne skrinje ter zamrzovalne omare so čudovit izum, s katerim v kuhinji prihranimo mnogo časa in denarja. Saj sami veste, kako pogosto se ob misli, da je potrebno pripraviti obrok, enostavno odpravite do zamrzovalnika. Ta nas nemalokrat reši zadrege, vendar pa se nekatero hrano lahko zamrzne, drugo pa ne.
Česa ni dobro zamrzniti?
1. Ocvrte hrane.
2. Omak, v katerih je moka.
3. Zelenjave, v kateri je veliko vode:solate, paradižnika, zelene …
4. Surovega sadja. (Potrebno ga je blanširati, sicer postane temno in kašasto.)
5. Krompirja. (Postane zrnast in mehak.)
6. Kuhanih testenin. (Postanejo mehke in kašaste.)
7. Krem za peciva in torte.
8. Jedi, ki vsebujejo žajbelj. (Postanejo grenke.)
9. Jedi, ki vsebujejo klinčke. (Postanejo ostri.)
10. Jedi, ki vsebujejo česen. (Okus postane izjemno močan.)
11. Čebule.(Izgubi okus.)
Podobni članki
Piščančja tortilja z mangom
(12.02.2012)Limonini špageti
(12.08.2011)Izbor in priprava špargljev
(18.01.2011)Gratinirana cvetača z mandlji
(10.01.2013)Krompirjeva solata
(27.05.2011)Vrtna pica
(05.07.2011)ZDRAVILNI JESENSKI SMUTIJI
(10.10.2018)Sladko – kisla svinjina
(12.03.2011)Opečenci s tuno
(09.04.2011)Domača mešanica začimb
(25.10.2018)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:04.11.2010, 329,883 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,773 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,648 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,588 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,753 prikazov